Universitatea de Vest Timişoara este nevoită să se adapteze permanent la cerinţele pieţei, la interesul studenţilor. Sunt facultăţi care nu mai sunt atractive, altele rămân interesante întotdeauna. Un exemplu în acest sens este Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Aici numărul candidaţilor este în continuare ridicat, mai mare decât locurile disponibile la admitere.
„Şi în acest an, pe cele peste 400 de locuri am avut peste 1.000 de candidaţi”, a spus Ovidiu Megan, rectorul FEAA.
Curricula universitară este permanent adaptată la ceea ce se cere pe piaţă, în aşa fel încât tinerii care ies de pe porţile facultăţii să se poată angaja uşor. Un exemplu în acest sens este secţia de Informatică Economie. Multe dintre marile firme multinaţionale prezente la Timişoara au solicitat astfel de absolvenţi, în concluzie, împreună cu acestea au fost realizate diferite module de pregătire.
„Sunt secţii care merg mai bine, altele mai puţin. În ceea ce priveşte Ştiinţele Economice există cerere. Poate ceva mai puţin la secţia de Management în limba franceză”, a spus şi Marilen Pirtea, decan al UVT, fost cadru didactic la FEAA.
La Ştiinţe Economice situaţia este chiar şi mai bună în ceea ce priveşte masteratul. „La facultatea noastră numărul masteranzilor este chiar mai mare decât cel al absolvenţilor”, a mai spus Ovidiu Megan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!