Sălile de jocuri de noroc nu au ce să caute în apropierea școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă pentru copii sau a parcurilor este de părere senatorul liberal de Timiș Alina Gorghiu.
„Mai bine prevenim decât să tratăm! Iar când subiectele sunt copiii și tinerii sau privesc siguranța, sănătatea și educația lor, nu e loc de compromis. În acest sens, am semnat o propunere legislativă bună și care, sper, să fie adoptată în Parlament cu celeritate. Mă refer la modificările OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc (Legea 859/2022)”, a transmis Alina Gorghiu.
Potrivit acesteia, statisticile pentru România privind dependența de jocuri de noroc și pariuri sunt îngrijorătoare, iar fenomenul capătă amploare de la an la an.
Senatorul este de părere că avem nevoie de legi clare care să-i protejeze pe copiii și adolescenții, care sunt extrem de vulnerabil.
Consecinţele jocurilor de noroc nu se opresc la pierderi financiare, spune psihologul și psihoterapeutul Aurelia Marcoane.
„Jocul este considerat o «fugă», de a scăpa de probleme sau de a diminua sentimente precum vinovăția, anxietatea, depresia etc. Apar eșecuri repetate în dorința de a controla jocul. Iluzia controlului care dă naștere dependenței de joc provine cel mai adesea din sentimentul că celelalte părți ale vieții sunt imposibil de controlat. Simptomele de abstinență inculd sentimente de agresivitate, anxietate, depresie și mari probleme în a-și ocupa timpul devenit liber. Pot apărea distorsiuni în gândire, negare, superstiții, încredere exagerată, ori un puternic sentiment de putere și control”, a declarat pentru Tion Aurelia Marcoane, psiholog si psihoterapeut.
Aceasta ne-a vorbit și despre consecințele jocurilor de noroc în rândul tinerilor și nu numai.
„Consecinţele jocurilor de noroc nu se opresc la pierderi financiare, chiar dacă acestea pot ajunge suficient de mari, încât să pună în pericol stabilitatea şi funcţionarea persoanei, astfel că pot ajunge până la pierderea relaţiilor semnificative (divorţ, înstrăinare), pierderea locului de muncă şi afectarea celor mai importante aspecte ale vieţii persoanei. Dependența de jocuri de noroc este poate mai puternică decât cea de droguri. Din păcate, România nu oferă protecţie și suport în niciunul dintre cele două cazuri”, ne-a mai declarat Aurelia Marcoane, psiholog și psihoterapeut.
Trimite articolul
Xce treaba are ?? domna senatorul de Timiș Alina Gorghiu pisiolog stie ca accesul minorilor in ” casinouri ” este interzisa oricum ? sau iara ne folosim de ” copii ” ca si material electoral ?
le pasa de copiii nostrii pe cat ne pasa noua de a lor
Eu ma imbolnavesc instant cand ies pe strada: oriunde ma uit numai clinici,cabinete medicale, spitale,centre imagistica, laboratoare,farmacii vezi.Parca suntem un popor mereu bolnav sau pe moarte. Si abundenta aceasta de bolnaviciune dauneaza.
Am lasat sa se privatizeze sistemul de sanatate in loc sa-l facem bun. Asa, ne punem inima in mainile cardiologului privat. Ghici cat interes are sa te vindece?
-
Da, dar macar te tine in viata cat de mult poate, chiar si asa bolnav! haz de necaz.
cetatene, concetatenii tai urasc bugetarii la gramada iar medicii “sunt spagari”, se stie! Ce poate fi mai simplu ca solutie la probleme decat privatizarea a orice? Sa-l facem bun? Cine “noi”? Am vazut proteste pentru tot felul de tampenii dar nu pentru sistemul de sanatate. vreo 40%=
asta au votat la ultimele alegeri, privatizarea! (25+15) Asadar propun ca solutie privatizarea statului. Hai inapoi in feudalism, atat ca ii dam o denumire mai faina, propun sa-i zicem “progresism”.divide et impera
#idiocracy