Oficialii primăriei au lansat o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru DALI+ET+AE+DTAC+PT pentru „reabilitare fațadă și înlocuire tâmplărie exterioară la corp clădire Primăria Municipiului Timișoara din Bd. C.D. Loga nr. 1”. Se pun la bătaie 294.525 lei cu tot cu TVA, adică puțin peste 63.000 de euro.
Proiectantul va trebui să facă o expertiză tehnică a imobilului, Documentația de Autorizare Lucrări de Intervenție (DALI), proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect pentru organizare execuție lucrări, inclusiv obținerea autorizației de construire, proiect tehnic de execuție, cu detalii de execuție, caiet de sarcini și plan SSM + deviz martor, dar și să ofere asistență tehnică de specialitate pe perioada desfășurării achiziției lucrărilor de execuție și pe perioada execuției lucrărilor.
Toată documentația va trebui să fie predată primăriei în termen de 120 de zile de la data semnării contractului. Mai întâi vor fi predate expertiza tehnică și DALI, în 60 de zile calendaristice, iar apoi, în alte 60 de zile, vor fi predate proiectul tehnic și restul documentației.
Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, iar contractul va fi plătit din fonduri bugetare. Ofertele pot fi depuse până în 27 august, la ora 15, urmând să fie deschise la aceeași oră, în SEAP.
Clădirea primăriei este catalogată ca monument istoric clasa B, reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, fiind înregistrată în Lista monumentelor istorice întocmită de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. De-a lungul anilor a mai suferit diferite intervenții, în special modificări interioare și extindere.
Imobilul este un adevărat pericol public, iar tencuiala exterioară s-a desprins în mai multe rânduri și a căzut pe trotuar, punând în pericol siguranța călătorilor. A fost nevoie și de intervenția pompierilor pentru curățarea elementelor cu pericol de cădere.
Fațada clădirii monument istoric nu va fi modificată, ci se vor face lucrări „în spiritul clădirii și întregii zone în scopul punerii în valoare, la maximum, a potențialului, a identității și a substanței originare”.
„Intervențiile vor fi realizate cu păstrarea golurilor existente în fațadă. Nu se admite tâmplăria din plastic sau aluminiu. Se va respecta caracterul arhitectural al zonei și imobilului. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară. (…) Cromatica fațadelor va păstra caracterul tradițional”, se arată în tema de proiectare. Aria construită a întregului imobil este de 1.883,27 mp, aria desfășurată fiind de 7.221,78 mp.
În cel mai bun caz, cel mai probabil șantierul efectiv pentru reabilitarea fațadei primăriei va începe cândva anul viitor.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”1692081″]
[related-post post_id=”1843289″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!