Keukenhof
Olanda este celebră pentru mori de vânt și lalele. Iar în Olanda nu se poate vorbi despre lalele fără Keukenhof. Parcul cu același nume se găsește la Lisse, între Amsterdam și Haga, și are nu mai puțin de 32 de hectare. Simfonia de culori adună laolaltă nu doar lalele, ci și iasomie, narcise, orhidee, trandafiri, garoafe, iriși și crini.
Dacă vreți să vedeți câmpurile de lalele în floare, cel mai bine este să mergeți în vizită în lunile aprilie și mai. În fiecare an, la Keukenhof se plantează peste șapte milioane de bulbi de lalele. Asta, pe lângă celelalte flori. Sunt atât grădini exterioare, cât și patru pavilioane care adăpostesc aceste minunății.
RHS Chelsea Flower Show, Londra
Organizat pentru prima dată în 1862, la Kensington, acest festival se ține încă din 1912 în grădinile Spitalului Regal din Chelsea. Întotdeauna vin aici să admire aranjamentele florale membrii familiei regale. Tradiția a fost întreruptă doar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când terenul a fost folosit ca bază aeriană, dar a fost reluată în 1947.
Intrarea este pe bază de bilete, care trebuie cumpărate în avans, pentru că oricum cererea este foarte mare. Nu se vând în fiecare an decât 157.000 de tichete. Din 2005, festivalul durează cinci zile, primele două fiind dedicate exclusiv membrilor Societății Regale de Horticultură.
De multe ori, la festival sunt lansate noi soiuri de plante, în timp ce altele sunt readuse în atenția publicului. Păstrând proporțiile, acest eveniment este echivalentul floral al marilor prezentări de modă.
Festivalul Florilor, Girona, Spania
În fiecare primăvară, în cea de-a doua săptămână a lunii mai, străzile din Girona se umplu de culoare. Orașul devine gazda tradiționalului festival floral, care se desfășoară în centrul istoric și în cartierul medieval evreiesc El Call Jueu. Cele mai spectaculoase aranjamente sunt cele de pe treptele Catedrale, cele de la Băile Arabe, de la Capela Sf. Nicolae și Les Sarraïnes. Sunt peste 100 de expoziții, din care unele în curți interioare și alte spații care, în mod normal, nu sunt deschise publicului.
Turiștii au la dispoziție gratuit o hartă a aranjamentelor florale, cu două trasee diferite. Pe lângă feeria florilor, festivalul este, de asemenea, o ocazie foarte bună de a explora orașul și de a descoperi lucruri pe care altfel le-ați putea rata. Printre acestea, Muzeul de Istorie și Banys Àrabs, unde, de obicei, se plătește intrare, dar pe durata festivalului accesul este gratuit.
Alte atracții pe care nu ar trebui să le ratați sunt Passeig Arqueológic i muntaya de la O, Jardins de la Francesa, Església de Santa Llúcia or Antic Cinema Modern.
Festivalul Florilor, Madeira, Portugalia
Acest festival este un adevărat spectacol. Sunt platforme decorate cu flori de pe insulă, parade, sculpturi florale, care dau orașului un aer superb. În fiecare an este aleasă și încoronată o regină a evenimentului.
Festivalul Florilor are loc în aprilie sau în mai, la patru săptămâni după Paște. Supranumită „insula florilor” sau „grădina plutitoare” , Madeira are climatul perfect pentru a fi un rai vegetal. Florile cresc peste tot. În curți, în grădini sau chiar pe marginea drumului.
În centrul orașului Funchal, de-a lungul bulevardului Avenida Arriaga, floriștii creează decoruri superbe. Expoziția are loc la Praça da Restauração, fiind urmată de tradiționala piață de flori. Un moment emoționant, care se desfășoară neîntrerupt de 30 de ani, este ceremonia Zidului Speranței. Peste 1.000 de copii pleacă în paradă spre Praça do Município, pentru a depunde o floare la Zidul Speranței. Acesta este un simbol al dorinței de pace în lume.
Covorul de flori, Bruxelles, Belgia
Covorul de flori de la Bruxelles este „țesut” în fiecare an din aproximativ un milion de begonii, cultivate de florarii din Ghent. Pentru că florile nu sunt sădite în pământ, întregul eveniment durează doar trei zile.
Evenimentul are loc o dată la doi ani. În 2020, el se va desfășura, ca de obicei, în Grand Place, în perioada 13-16 august. Covorul de begonii are 77 metri x 24 metri. Tema ultimei ediții, desfășurate în 2018, a fost Mexic.
Întregul covor este „țesut” în circa opt ore, de 100 de grădinari. Primul covor de flori a fost creat în 1971 și, din 1986, evenimentul se repetă la fiecare doi ani. Dacă ajungeți la Bruxelles pe durata lui, nu trebuie să ratați o vizită în balconul Primăriei, de unde puteți admira showul în toată splendoarea lui. La fiecare ediție este creată special o temă muzicală. În fiecare seară, în Grand Place are loc un concert și sunt lansate artificii.
Timfloralis dă culoare Timișoarei
Timișoara are și ea, din 2015, un festival al florilor. Timfloralis se ține în zona centrală a orașului, unde floriștii sunt invitați să dea frâu liber imaginației. Fiecare ediție are o temă centrală și un aranjament special. Sunt organizate, de asemenea, prezentări de modă, demonstrații de virtuozitate într-ale „construcțiilor” din flori sau showuri gastronomice tematice.
Citiți principiile noastre de moderare aici!