„Multe femei însărcinate nu sunt dispensarizate, adică nu se duc la control pe parcursul sarcinii pentru a le fi depistate anumite boli pe care le pot avea şi atunci ne trezim că, la naştere, intervin diferite complicaţii sau riscul malformativ. Sau femeile care decid să aibă primul copil după vârsta de 35 de ani. Sau minorele care rămân însărcinate prea devreme. Acestea sunt unele dintre marile probleme de sănătate reproductivă cu care au de-a face medicii, nu doar de la noi. Împreună cu colegii din ţările vecine învăţăm despre strategii şi atitudini terapeutice”, a spus luni, prof. dr. Doru Anastasiu, şeful Clinicii I Bega.
Adunaţi timp de trei zile la Timişoara, într-o conferinţă regională pe tema sănătăţii reproductive umane, ginecologi-obstetricieni din România, Ungaria şi Serbia s-au pus de acord asupra faptului că infertilitatea sau prima sarcină la femeile cu vârste peste 35 de ani reprezintă provocări comune, iar împărtăşirea experienţelor proprii – o lecţie de învăţat pentru fiecare.
A VI-a ediţie a Conferinţei DKMT de Obstetrică – Ginecologie care are loc la Timişoara este organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, Centrul de Prevenire şi Combatere a Problemelor Legate de Sănătatea Reproductivă Umană.
Citiți principiile noastre de moderare aici!