Timp de o săptămână vom trăi experiența Plai diferit: sub formă de documentare, experiențe culinare, muzică, proiecții dancescreen, pop-up art shopping sau mindfulness, în diferite locații din Timișoara
„Dincolo de realitatea nouă în care trăim și în care grija pentru noi toți trebuie să fie în prim-plan, pentru echipa PLAI a fost important să păstreze vii și celelalte valori care ne-au adus împreună: puterea colaborării în comunitate. În acest spirit, în 2020 am gândit evenimente distanțate într-o săptămână care să aducă în prim-plan o parte din partenerii culturali din comunitatea locală”, ne transmite echipa care stă în spatele celui mai longeviv festival din Timișoara.
Așadar, în perioada 11-17 septembrie, timp de o săptămână, timișorenii sunt invitați să se bucure „de crâmpeie de PLAI în diferite părți ale orașului”: documentare, experiențe culinare, muzică, proiecții dancescreen, pop-up art shopping sau mindfulness,
„Fiecare zi din ediția acestui an este o celebrare a diversității locale. Dacă până acum PLAI a adus o lume întreagă la Timișoara, anul acesta ne bucurăm de universul local. E important să ne luăm timp și să apreciem valorile și unicitatea locală, diversă și specială, pe care trebuie să o apreciem mai des”, ne mai transmit organizatorii.
Accesul la Festivalul PLAI 2020 este gratuit în limita locurilor alocate pentru fiecare activitate, cu respectarea măsurilor de protecție și ținând cont de reglementările de distanțare socială în vigoare și necesită înscriere în prealabil. Biletele gratuite sunt disponibile pe www.plai.ro
Festivalul PLAI 2020 este organizat de voluntarii Centrului Cultural PLAI din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.
Program Crâmpeie de PLAI // 11 – 17 Septembrie
11.09 | Parcul Scudier | PLAI Memory Lane
O călătorie printre amintirile dragi acumulate în acești 15 ani împreună!
12. 09 | FABER| Worldmusic Documentaries
20:00 Gurrumul
Un documentar, lansat în 2018 la Berlin Film Festival, despre viața lui Geoffrey Gurrumul Yunupingu – una dintre cele mai apreciate voci din Australia. Nevăzător din naștere, el și-a găsit scopul prin muzică, inspirit de comunitatea sa de pe insula Elcho.
21:45 Beats of the Antonov
Documentează conflictul de pe frontul revoluționar sudanez, în regiunile Nilul Albastru și Munții Nuba, concentrându-se în special pe rolul muzicii în a ajuta comunitățile afectate să se mențină cultural și spiritual în fața conflictului în curs.
13.09 | Piața Țarcului | Squared Poets x La Două Bufnițe
16:00 Scoatem poezia din cutie alături de Alina Purcaru, Andrei Dósa, Sorin Gherguț și V.Leac
14.09 | Parcul Scudier | Mindfulness x Sasa Bodeanu
08:00 Sesiune de Mindfulness dimineața la firul ierbii
18:00 Sesiune de Mindfulness la final de zi
15.09 |AMBASADA | PLAI Food Encounters x AMBASADA x Balamuc x ArtEncounters
17:00 Așa cum la fiecare ediție PLAI am călătorit în diferite colțuri ale lumii prin muzică, de data aceasta o vom face cu ajutorul papilelor gustative. AMBASADA, ArtEncounters și Balamuc / loc de joacă ș-altele au format echipă pentru a face această călătorie culinară una de neuitat, al cărei rezultat va fi prezentat și sub forma unui documentar în această zi.
16.09 |FABER | ArtShopping x ePRETEXT
O expoziție de poveste, care își deschide porțile ca parte din crâmpeie de PLAI și va fi găzduită timp de o lună în noua clădire FABER.
17.09 | Institutul Cultural Francez | Proiecții Dancescreen
20:00 Akram Khan – Giselle
Dacă iubiți baletul clasic, veți adora această proiecție Giselle – balet într-o coregrafie modernă cu scene răvășitoare de ansamblu sau momente soliste și duete delicate.
Spectacolul este realizat în coregrafia lui Akram Khan, muzica semnată Vincenzo Lamagna după partitura lui Adolphe Adam, costume realizate de Tim Yip, câștigător al premiului Oscar (Crouching Tiger, Hidden Dragon).
21:45 Artificial Things
O re-imaginare a unui spectacol de dans contemporan cu același titlu de Stopgap Dance Company. Filmat într-un centru comercial suburban abandonat, cu un ansamblu de dansatori care include și persoane cu dizabilități, filmul, regizat de Sophie Fiennes, explorează interdependența umană, forța și vulnerabilitatea
Trimite articolul
XTot pi plai ??? Ce mai trai pe vatrai , la Crampeie de Plai! Are balta peste ,avident pentru aplicatii artistice culinare, cine poate oase roade.