De la ora 15:00, organizatorii îi așteaptă pe cei interesați cu specialități la grătar, gulaş şi bineînţeles, pahare pline. Cel mai bun rachiu de prună va fi premiat, iar cei care vor să participe la concurs trebuie să le ducă organizatorilor o „probă” până cel târziu sâmbătă la ora 12.
Evenimentul este organizat şi finanţat de Primăria Comunei Sânpetru Mare, Uniunea Sârbilor din România, precum şi de câţiva „păcimaşi” sponsori.
„După ce mai prinde ceva znagă asistenţa, contăm pe o concurenţă de nedescris la concursurile de jocuri săteşti precum „Tragerea de funie”, „Aruncarea bolovanului” sau „Alergatul în sac”. Cât despre programul artistic… o să fie „iuriş”!
La 18:30 va fi parada portului popular și la ora 19 spectacol internațional de folclor cu: Ansamblul Buducnost 1984 din Dobanovci, Serbia, Ansamblul Mladost din Timișoara, Ansamblul Iorgovanul Comloșan din Comloșu Mare și Ansamblul Plavi Delia din Sânpetru Mare. Punctul forte al spectacolului: un concert extraordinar al cântăreților cunoscuți din Serbia: Aleksandar Aca Ilici și Biljana Ieftici”, au transmis organizatorii.
Trimite articolul
XDiana Lupulescu, Rakijada NU este festivalul “rachiului”, ci al răchiei. Ai zice că e un regionalism, dar dincolo de asta implică niște diferențe mari de ordin calitativ. Răchia bănățenilor nu se face din orice, ca rachiul regățenilor și e una dinte chestiunile la care Bănățenii sunt sensibili.
-
Nu stiu cum sa iti zic sa nu te superi din moment ce vi-s asa sensibili… Dar pana acum nu am auzit banatean sa se mandreasca cu rachiul lui – exceptand daca era de la socru’, tatal sau unchiu’ din zona de Bihor