În total, au fost depuse 69 de proiecte pe bugetul participativ de 1 milion de lei. Conform CJ Timiș, cele mai mari sume solicitate nu trec de 500.000 lei. Timișenii au propus o platformă web pentru dezvoltarea comunității de voluntari din județul Timiș, piste de biciclete, festivaluri de cultură, proiecte de utilizarea energiilor regenerabile, o tabără de pescuit pentru copii cu cerințe speciale, cursuri de înot pentru copii sau spații de cazare pentru bolnavii de cancer.
Proiectele urmează să fie evaluate și votate mai apoi de timișeni.
„Mă bucur să văd un interes major din partea timișenilor. Multe dintre propuneri sunt pertinente și bine scrise, însă ele vor trece acum prin filtrul eligibilității. În procesul de votare vor intra doar acelea care respectă regulamentul și pot fi puse în aplicare, din punct de vedere legal, de către Consiliul Județean”, a spus inițiatorul programului, Marian Constantin Vasile, administratorul public al județului.
Până pe 3 iunie, specialiștii din cadrul CJ Timiș vor lucra la validarea proiectelor depuse. În data de 4 iunie, cele care au întrunit condițiile impuse de regulament vor fi afișate pe platforma bugetului participativ, urmând ca pe 5 iunie să intre în procesul de votare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei de 1 milion de lei.
Proiectele selectate în urma procedurii de consultare publică vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Timiș și implementate de aparatul de specialitate al instituției după 23 iunie, când se termină procedura de vot.
editor Dan Oancia
Citiți principiile noastre de moderare aici!