„Între chin și amin”, regizat de Toma Enache spune o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă, și anume reeducarea din pușcăriile comuniste. Filmul a fost distins cu „Award of Excellence Special Mention: Film Feature” și a primit critici entuziasmante din partea juriului, la festivalul intenațional The IndieFEST.
Premiul este de o importanță majoră deoarece filmele premiate la IndieFEST au ajuns, în trecut, să câștige râvnita statuetă de la Hollywood, adică premiul Oscar. Astfel, acest premiu câștigat de „Între chin și amin” poate deschide calea către un vis de decenii al cinematografiei românești. The IndieFest este un festival de film internațional, iar premiile festivalului sunt acordate de un juriu format din profesioniști din lumea filmului. Festivalul se desfășoară în San Diego, California, Statele Unite ale Americii.
„Câștigarea unui premiu la The IndieFest este ceva de care dumneavoastră și întreaga echipă puteți fi foarte mândri. Juriul nostru își bazează deciziile pe calitatea, creativitatea și aspectele tehnice ale fiecărei părți din film. Premiul reflectă în mod obiectiv orele fără sfârșit pe care dumneavoastră și echipa dumneavoastră le-au petrecut pentru a crea o producție cu adevărat deosebită. Felicitări pentru realizarea dumneavoastră”, se arată în mesajul primit de Toma Enache de la organizatorii festivalului.
„Filmul <<Între chin și amin>> este o prezentare insuportabil de autentică a condițiilor brutale și inumane ale unei închisori comuniste în care se făcea „re-educare” prin tortură. Regizat cu abilitate și cu o imagine uimitoare, împreună cu light design excelent și o muzică care se combină și susține performanțele autentice până la durere ale talentaților actori, spun organizatorii, numindu-i pe Constantin Cotimanis, Vali Popescu și Ioachim Ciobanu”, mai spun organizatorii.
„Sunt foarte bucuros! Acesta este cel mai important premiu de până acum. Sunt fericit că munca pe care am depus-o, împreună cu întreaga echipă, este recunoscută la nivel internațional, și sper că ororile din închisorile comuniste vor fi mai bine înțelese, pentru a nu se mai repeta niciodată”, a spus Toma Enache.
„Între Chin și Amin” a fost vizionat de 25.000 de persoane din România. Filmul a fost proiectat și pentru comunitățile de români din Frankfurt, Munchen, Stuttgart și rulează în continuare în țara noastră cu sălile pline. Iar pe 22 februarie, este nominalizat la Londra pentru „Best Director for Foreign Language Film” și pe 23 februarie va avea loc o proiecție specială pentru românii din Londra.
Citiți principiile noastre de moderare aici!