Un număr de zece unităţi de învăţământ, dar şi grădiniţe din mediul rural au beneficiat de sprijin din partea Clubului Rotary Cetate, dar mai ales din partea sponsorilor, de sprijin pentru a intra în secolul 21. Vechile haznale din curte au devenit istorie, fiind înlocuite cu grupuri sanitare de calitate, cu toalete, apă caldă, gresie şi faianţă, aşa cum se cere într-o societate civilizată.
Cazul unei micuţe care a căzut în veceul din capătul curţii a devenit punctul de plecare pentru unul dintre cele mai de succes proiecte caritabile derulate în Timiş. La iniţiativa preşedinteului Rotary Cetate Timişoara în actualul mandat a fost demarat programul intitulat „Zece şcoli de nota 10”. Cu ajutorul contribuţiilor adunate de la membrii Rotary, dar mai ales cu sumele donate generos de sponsori s-a reuşit dotarea cu grupuri sanitare a zece şcoli şi grădiniţie. În plus, la Butin a fost realizat şi un părculeţ, acolo copiii din localitate se vor putea bucura de un loc de joacă adevărat.
Aflat la final de mandat, la puţin timp de la predarea conducerii organizaţiei, Horaţiu Rada s-a declarat mulţumit de ceea ce a reuşit să ducă la bun sfârşit în acest ultim an. Deşi iniţiativele au fost numeroase, proiectul şcolilor timişene i-a rămas cel mai aproape de suflet. „Desigur, satisfacţia ducerii rezultatului muncii tale te încântă întotdeauna. Dar, rezultatele pe care le-am obţinut în proiectul „Zece şcoli de noua 10” au fost cele mai importante. Este o bucurie să vezi că este apreciată realizarea acestuia”, ne-a declarat Horaţiu Rada.
Pornit la drum cu un buget de aproape 150.000 de euro, proiectul a fost finalizat în timp mai scurt şi, în plus, cu economii. Aşadar, din suma gândită iniţial pentru realizarea grupurilor sanitare s-a reuşit economisirea a 50.000 de euro, bani care au fost alocaţi altor iniţiative. Şi acestea nu au fost puţine: renovarea şi reabilitarea a numeroase spaţii din instituţii publice, susţinerea turneului naţional pentru violonistul Alexandru Tomescu, numeroase acţiuni caritabile, donarea de pachete cu ocazia sărbătorilor pentru familiile aflate în situaţii sociale dificile, co-organizarea unor evenimente importante împreună cu Primăria Timişoara, Gala Unesco. Pe lista reuşitelor a fost inclus şi parteneriatul semnat cu Universitatea de Vest Timişoara în cadrul proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană, prin aducerea lui Ioan Hollender în Timişoara, dar şi acordarea acestuia a titlului de membru de onoare al Rotary Timişoara Cetate.
Totuşi, proiectul şcolilor a fost cel mai important, ca dovadă acesta a fost promovat şi preluat la nivel de District Rotary România pentru a fi pus în practică la nivelul întregii ţări.
În noul mandat preşedinte al clubului va deveni Ilie Truţ şi se speră ca iniţiativa de dotare a spaţiilor de învăţământ să continue şi în viitor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!