Start ONG, cel mai simplificat mecanism de finanțare dedicat ONG-urilor mici și instituțiilor neguvernamentale din România, se relansează pe 1 martie. 500.000 de euro vor fi disponibili în cadrul ediției pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte comunitare.
„Primul apel al ediției din 2021 va fi lansat în 1 martie, începând cu ora 09:00. Programul se desfășoară pe durata a zece luni, iar proiectele propuse pentru finanțare trebuie înscrise pe platforma www.startong.ro, începând cu data de 1 a fiecărei luni calendaristice”, spun organizatorii.
În fiecare lună, organizațiile pot aplica pentru unul dintre cele trei praguri de finanțare: pragul I, cu o valoare de până la 1.000 de euro, pragul II, cu o valoare cuprinsă între 1.000 și 5.000 de euro și pragul III, cu o valoare cuprinsă între 5.000 și 10.000 de euro.
Cum sunt alese proiectele
Proiectele vor fi evaluate pe principiul „primul aplicant – primul evaluat”. În cadrul fiecărui apel vor fi evaluate proiecte pentru fiecare pilon până la epuizarea bugetului lunar. Proiectele neevaluate vor putea fi reînscrise în cadrul următoarelor apeluri ale programului. Proiectele câștigătoare vor beneficia de sesiuni de formare și de instrumente utile: atragere de resurse financiare, social media și PR, project management, design grafic.
„Pentru al treilea an la rând, oferim ONG-urilor mici și instituțiilor publice de învățământ și cu rol social cel mai simplificat mecanism de finanțare, adaptat nevoilor lor. Suntem convinși că și în acest an, în care există numeroase provocări la nivel economic și social, proiectele dezvoltate cu sprijinul programului Start ONG, vor aduce zâmbete și speranță pe chipurile persoanelor care au cea mai mare nevoie de sprijin”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.
Prin ediția de anul trecut, 167 de ONG-uri mici, unități de învățământ, centre de copii sau bătrâni și grupuri informale, din 38 de județe ale țării, au reușit să dezvolte și să implementeze proiecte de responsabilitate socială. Prin proiectele câștigătoare, 85.647 de persoane au beneficiat de sprijin în mod direct, iar 136.351 de persoane au fost beneficiari indirecți ai proiectelor derulate în cadrul programului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!