Inaugurarea oficială cu tăiat de panglică şi toate festivităţile aferente este programată pentru cea de a doua jumătate a lunii viitoare. „Condiţiile pentru contribuabili vor fi mult mai bune. În acest moment se pune la punct un sistem de fluidizare a lucrului cu publicul. Oamenii vor primi un număr de ordine şi la afişarea acestuia pe monitoarele din sălile de aşteptare se vor prezenta la ghişeu pentru a-şi rezolva problema”, ne-a declarat Aurelian Cândea, cel care în prezent ocupă, cu delegaţie, funcţia de director coordonator al Direcţiei de Finanţe Timiş. Dacă tot vorbim de dotări să spunem că monitoarele din sălile de aşteptare sunt un pic cam performante pentru ceea ce sunt destinate: full HD, pentru a prezenta nişte numere de ordine şi anumite anunţuri.
Docamdată în noua clădire lucrează deja 360 de persoane, urmând ca la la finalizarea lucrărilor, după mutarea celor de la Administraţie, numărul angajaţilor din clădire să ajungă la 600. În plus, aici va fi încartiruită şi Garda Financiară. După ce au tras linia, şefii de la Direcţia de Finanţe Timiş au aflat că valoarea finală a investiţiei este de 52,14 milioane de lei. „Am avut un cost de construcţie foarte bun, sub 1.000 de euro pe metrul pătrat”, a mai spus Cândea.
Sediul este format din patru corpuri de clădire. Corpul A are subsol, parter, mezanin şi şapte etaje, cu suprafaţa totală de 8.231 de metri pătraţi. Corpul B va avea, la fel, subsol, parter, mezanin plus trei etaje, desfăşurate pe 2.805 metri pătraţi. În corpul C, alături de subsol, parter şi mezanin plus un etaj, cu 2.243 de metri pătraţi. Ultimul dintre corpuri, D, va avea cea mai mică suprafaţă, de 921 metri pătraţi, dispuşi pe subsol, parter şi mezanin.
Alături de adăpostul antiaerian existent în subsolul complexului, unul dintre punctele forte ale construcţiei va fi arhiva. Situată tot în subsol, incinta va avea un climat controlat, cu umiditate stabilită la un anumit nivel ce va rămâne constant, plus un sistem special de protecţie împotriva incendiilor pe bază de pulbere, special pentru protejarea documentelor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!