Pentru a nu se înregistra situaţii neplăcute, care să ducă chiar şi la „volatilizarea” acestor bunuri mobile, inspectorii fiscali au luat măsura ridicării autoturismelor vizate, pe care le-au depozitat în incinta unui spaţiu deţinut pe Calea Lugojului din Timișoara de unul dintre dealerii locali din industria auto. Alături de alte zeci de maşini noi, în spaţiul special amenajat, sub pază, se află şi câteva zeci de automobile ajunse în deţinerea Finanţelor Publice, fie sechestrate, fie chiar confiscate.
„Am luat decizia de a pune la un loc aceste maşini pentru a le putea controla. Nu vrem să ajungem în situaţia în care autoturismele să fie înlocuite cu altele mai vechi sau mai uzate sau chiar să dispară. În spaţiul respectiv bunurile sunt păzite, iar cei care doresc să le achiziţioneze când sunt scoase la licitaţie le pot vedea”, spune Aurelian Cândea, director coordonator cu delegaţie la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş. El susţine că existenţa acestor automobile nu este secretă şi nici momentul în care aceste bunuri mobile sunt scoase la licitaţie. „Noi respectăm în totalitate legislaţia, anunţurile referitoare la licitaţii sunt făcute publice, sunt publicate de fiecare dată într-un cotidian local şi unul central. În plus, toate anunţurile sunt publicate pe pagina de internet a ANAF (n.r. – www.anaf.ro), oricine le poate citi”, a mai spus Cândea. Licitaţiile Direcţiei nu prea atrag însă clienţi, mulţi acuzând lipsa de informare asupra vânzărilor. Directorul DGFP Timiş s-a arătat dispus să caute noi modalităţi de promovare a licitaţiilor.
Şeful interimar al Finanţelor Publice nu a putut să ne ofere o medie a numărului de vânzări de autoturisme din cursul lunilor anului trecut, spunând că există şi perioade cu maşini mai multe vândute, dar şi luni mai slabe.
Citiți principiile noastre de moderare aici!