Viitorul Institut Oncologic, care va fi de fapt un centru de excelență în lupta împotriva cancerului, va deservi pacienți din toată regiunea de vest a țării.
Unitatea va avea 250 de paturi și un ambulatoriu integrat cu 26 de paturi, 6 săli de operație și o secție de terapie intensivă.
De asemenea, în cadrul Institutului vor funcționa un centru de transplant, un laborator de imagistică, un centru de radioterapie și un laborator de medicină nucleară.
La Institutul Regional de Oncologie din Timișoara se va dezvolta, însă, și un sector destinat cercetării bolilor oncologice.
„Este cel mai important moment din istoria de mai bine de 30 de ani a ruinei de la ieșirea din oraș, o clădire cu care nicio administrație locală sau județeană de până acum nu a vrut să aibă de-a face. Mi-am asumat acest proiect și îl voi duce la capăt pentru că Banatul are nevoie de un spital ultramodern destinat tratamentului bolnavilor de cancer”, a transmis, joi, Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș.
Potrivit lui Simonis, prima etapă înseamnă proiectarea, care va merge în paralel cu demolarea unor părți din clădirea veche, după care va începe execuția celei mai moderne unități sanitare din domeniul oncologiei din România.
Vă reamintim că acea clădire ar fi trebuit să găzduiască Spitalul Municipal.
Peste câteva zile se va da ordinul de începere a lucrărilor și în acel moment utilajele vor intra în șantier. Lucrările vor fi executate de firma Construcții Erbașu, care a construit și noua Maternitate Bega.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XEi au facut si maternitatea de langa judetean?
Mare veste! Constructorul pare unul extrem de serios. Dacă le iese va fi cea mai mare realizare a domeniului medical din Timișoara post-decembrista. Felicitări CJT
Păi doar e sponsorul PSD.
Din 90 încoace tot fac la el. Vă mai amintiți când s-au furat termopanele că nu au plătit pe cineva să le păzească?
STITI CA ACEA CLADIRE RUINĂ E O RUȘINE,A RĂMAS NEFINALIZATĂ DE MULT TIMP