Comisarii din Timiș ai Gărzii Naționale de Mediu au aplicat două amenzi în valoare de 250.000 de lei și au dispus măsuri de remediere a neconformităților constatate.
„Una dintre societăți și-a extins activitatea prin punerea în funcțiune a unei noi linii de producție, care nu era cuprinsă în autorizația de mediu și care producea noi produse. Cealaltă societate desfășura activități de colectare a deșeurilor nepericuloase și a depășit capacitatea de depozitare autorizată”, a explicat pentru Tion Luci Mușuroi, comisar-șef al Gărzii de Mediu Timiș.
Reprezentanții instituției atrag atenția tuturor persoanelor fizice și juridice care desfășoară activități care fac obiectul procedurilor de reglementare din punctul de vedere al protecției mediului și care dețin acte de reglementare, asupra faptului că trebuie să le respecte.
„Protecţia mediului constituie o obligaţie a tuturor persoanelor fizice şi juridice, în care scop: respectă condiţiile din actele de reglementare obţinute, iar nerespectarea acestei obligații constituie contravenție și se sancționează cu amenzi de la 50.000-500.00 conform legislației specifice”, au transmis aceștia.
Acordul de mediu, autorizaţia de mediu şi autorizaţia integrată de mediu se suspendă de către autoritatea emitentă, pentru nerespectarea prevederilor acestora, după o notificare prealabilă prin care se poate acorda un termen de cel mult 60 de zile pentru îndeplinirea obligaţiilor. Suspendarea se menţine până la eliminarea cauzelor, dar nu mai mult de șase luni. Pe toată perioada suspendării, desfăşurarea proiectului sau a activităţii este interzisă.
Legea mai arată că, în cazul în care nu s-au îndeplinit condiţiile stabilite prin actul de suspendare, autoritatea pentru protecţia mediului dispune, după expirarea termenului de suspendare, anularea acordului de mediu sau autorizaţiei/autorizaţiei integrate de mediu, după caz.
Dispozițiile de suspendare şi, implicit, de încetare a desfăşurării proiectului sau activităţii sunt executorii de drept.
Trimite articolul
XBugetarii nenorocitibamendeaza privatii carevdezvoktabirasul ? Sunt cumva clujeni sau aradeni, nenorociti pusi pe sabitarea Timisoarei ?
-
nu conteaza de unde sunt. bugetarii nu sunt sanatosi la cap
-
Este o chestiune de civilizație nu avem dreptul sa comentam trebuie sa ne respectam restul sunt povesti PS am ajuns in societatea de azi că toți avem dreptate și deținem adevărul ,culmea!!
… nu le dai autorizatia pentru lucrare pana nu-ti prezinta si containerul special pentru deseuri.In Occident, la orice lucrare mica sau mare este prezent un astfel de container.Ar fi posibil ca la noi sa nu existe o astfel de prevedere.Daca toti ar face sesizari, cu siguranta niciunul dintre angajatii Garzii de Mediu n-ar mai avea timp sa joace Solitaire.O zi racoroasa tuturor!
-
Exista și la noi, Planul de Gestionare a Deșeurilor trebuie prezentat cand ceri autorizație pentru lucrări. Dar multi nici nu cer autorizație.