„Am început să cerem firmelor de costrucții să salubrizeze zona după finalizarea lucrărilor. Oricum, este o cerință legala, dar pe care Poliția Locală acum o va și urmări. Iar pentru firmele care lucrează pentru noi, avem ca pârghie neplătirea facturii dacă nu curăță după ele”, declară Dominic Fritz.
Primarul Timișoarei dă exemplu firma care face lucrările de schimbare a conductelor de termoficare. În acea zonă în care șantierul a fost finalizat, PMT a solicitat strângerea deșeurilor rezultate în urma lucrărilor.
„De azi, firma de salubrizare intervine cu măturat mecanic și spălarea străzilor în cartierele unde s-au înlocuit conductele de termoficare, la comanda firmei care a avut șantierul”, anunță reprezentanții administrației locale.
De asemenea, în cadrul unei conferințe de presă, edilul a transmis că, de la începutul anului 2022, peste 1.000 de tone de nisip și pământ au fost ridicate de pe străzile orașului, în urma operațiunilor de măturare.
„Unii au spus că și în timpul zilei se văd utilajele. Am făcut un act adițional cu Brantner pentru a lucra în trei schimburi și le-am dat voie să apară și în timpul zilei. Am dublat comenzile de suprafață curățată, față de ce era până acum în contract. Am urmărit puțin cât de mult nisip și pământ am colectat. De la începutul anului, doar din măturat sau colectat s-au strâns 1.000 de tone de nisip și pământ de pe străzile orașului. Doar o anumită parte a străzilor (50%) e cuprinsă în contractul de salubrizare și pentru restul facem cereri acum”, anunță Fritz.
Foto: Primăria Timișoara
Problema rampelor clandestine persistă, însă. Poliția Locală a dat amenzi în valoare de 400.000 de lei doar în 2022, dar cheltuielile pe care le necesită debarasarea acestora sunt mult mai mari.
„Comportamentul necivilizat ne costă”, afirmă edilul Timișoarei.
Trimite articolul
XDoar firmele de ctii? dar firmele care lucreaza in contract cu primariile nu?
Și Aquatim și Colterm sa repare!!!
In sfarsit o lege prin care evoluam si noi vreo 5 ani. Sa vedem ce ramane cu firmele care lucreaza in contract cu primariile
Am lucrat la o firmă în Spania care făcea șanțuri pt gaz ,apă,..erau obligați ce se scotea din șanț să fie încărcat în camion și dus la un loc agreat de primărie..în acest fel nu se făcea praf ,noroi pe stradă..
Pe Splaiul Tudor Vladimirescu si pe strada Crizantemelor o firma schimba conductele de gaz si au lasat prapad in urma lor. Au parasit santierul de anul trecut lasand mormane de pamant pe carosabil, distrugand fara sa refaca toate gradinile din fata caselor ce erau ingrijite de oameni si nu de primarie. Pe astia cine ii amendeaza ?
Obligația legală e a beneficiarului lucrării, nu a firmei de construcții. Abureală marca Fritz.