Flaviu nu este la prima aventură și, cu siguranță, nici la ultima. A cucerit mai multe turnuri, iar în urmă cu câteva săptămâni a fost rândul celui din Oradea. A urcat pe el și a mers pe o „bandă” de 2,5 centimetri între cele două capete ale turnului.
„S-a ivit oportunitatea să urc coșul ăsta de fum. Este vorba de CET 2, la ieșirea spre Cluj, din Oradea. Turnul are o înălțime de aproximativ 160 de metri. Turnul nu avea șina tipică pe care eu merg pe alte coșuri de fum, nu are acea macara și este plin de cenușă. Am pus slackline-ul peste gura turnului, am avut niște părți metalice care s-au potrivit de minune cu echipamentul pe care l-am avut la mine”, spune Flaviu.
Slackline-ul, care, în acest caz, a devenit highline, este o chingă sintetică, din material asemănător cu coarda de cățărat, de poliester. O chingă în stilul unei curele cu lățime variabilă. Flaviu a folosit-o în acest caz pe cea de 2,5 centimetri lățime. Chinga a fost prevăzută și cu măsuri de siguranță, a fost dublată de o coardă.
„Am înnoptat pe turn, a trebuit să mă duc să fac legătura înainte de răsărit. Pe la 6 dimineața am definitivat nodurile, le-am verificat și am mers peste gaură. E genul de gaură așa de adâncă că te gândești: dacă cad acolo nu numai că mor, dar am timp să mă întreb cine m-o pus”, a spus Flaviu Cernescu.
Flaviu a fost în această aventură cu o prietenă. Nu se oprește aici….
Articole pe aceeași temă:
Banateanul Flaviu Cernescu a urcat pe turnul Eiffel… din Slobozia
A dormit in hamac pe acoperisul Timisoarei, la peste 200 de metri, pe cel mai inalt turn din oras
Citiți principiile noastre de moderare aici!