D-le Florin Bârsăşteanu, ca lider al organizaţiei municipale PSD, cum vedeţi problema hoţilor din tramvaie ?
Florin Bărsășteanu: Este o ameninţare la adresa siguranţei cetăţeanului, a tuturor celor care folosesc mijloacele de transport în comun, nişte zeci de mii de suflete. Această stare de fapt, în care hoţii fac legea şi intimidează deopotrivă bătrâni şi copii, denotă lipsa de preocupare a executivului primăriei pentru binele timişorenilor, pentru confortul şi siguranţa lor.
Cine ar trebui să rezolve problema ?
Primul care trebuia să ia atitudine este primarul. Dacă tot are Poliţia Locală la dispoziţia lui, ar fi trebuit să dea un ordin direct de serviciu, sau o notă internă, că tot face uz de ele discreţionar, ca agenţii să intre în tramvaie şi să facă ordine. Sau măcar să-i păzească pe călători, deşi nefiind nici pasajul Michelangelo, nici palmieri sau muşcate, aceştia nu par suficient de importanţi.
Oamenii au ajuns să manifeste împotriva hoţilor.
Incapabilă să rezolve problema, cred că primăria asta aşteaptă. Să ne mobilizăm cu mic cu mare, să facem echipe de voluntari, de rezervişti, de pensionari, gherilă urbană care să alerge după hoţi, să-i gonească, să le vină de hac. Manifestul oamenilor, relatat de presă, este strigătul de ajutor la care nimeni nu pare să răspundă. Siguranţa cetăţeanului trebuie pusă mai presus de orice. Trebuie luate măsuri urgente. Ar trebui să se implice şi să facă ceva şi RATT. În situaţia în care numărul călătorilor, şi aşa destul de mic pentru posibilităţile reale, scade, performanţa transportului public local devine tot mai îndepărtată ca şi ţintă. E un cerc vicios în care sunt cheltuiţi bani publici pentru un serviciu neprofitabil şi care oferă beneficiarilor senzaţii tari, nedorite, în loc de siguranţă şi confort. Cer public executivului primăriei şi Regiei de Transport să ia măsuri şi să stopeze acest fenomen care afectează siguranţa şi integritatea utilizatorilor de transport public din Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!