Din cei peste 98.000 de elevi înscriși în anul școlar 2021 – 2022 în școlile și grădinițele din Timiș, 362 de elevi sunt scutiți medical și fac ore acasă fie pentru că au diverse boli, fie că unii membri ai familiei au boli cronice.
În a doua săptămână de școală, 182 de elevi sunt confirmați cu Covid-19, dar și 66 de angajați din învățământ. Dintre aceștia, 90% sunt profesori.
126 de clase din județ sunt în sistem online, majoritatea din ciclul liceal, din Timișoara, în urma infectărilor apărute în rândul elevilor sau profesorilor. În total, 3.200 de elevi sunt în online din această cauză.
Miercuri, Direcția de Sănătate Publică Timiș a confirmat focar de coronavirus la creșa nr.2 „Cosânziana” din Timișoara, unde sunt infectați un angajat și doi minori. Un nou focar de coronavirus este și la Centrul Educativ din Buziaș, unde sunt infectați patru minori și doi angajați.
Părinții, sfătuiți cum să facă triajul epidemiologic de acasă
Părinții sunt informați să evalueze starea copiilor lor înainte de a-i trimite la școală. Copilul va rămâne la domiciliu dacă prezintă în ultimele 24 de ore următoarele simptome: febră, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație, pierderea gustului sau mirosului, dureri musculare, dureri de cap, secreție nazală sau tulburări digestive.
În aceste situații, este recomandat să anunțați medicul de familie. În funcție de starea de sănătate, medicul va decide un tratament sau o vizită.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XUite-l pe Georgel in poza! Mi s-a parut mie ca tuseste taica-su.
mai dorim sa aflam un aspect: cati dinte aia 90 la suta profesori cu covid sunt vaccinati
Daca tot se trec orele in online, nu mai bine dati afara toti profesorii si pastrati doar 2-3/tara pentru fiecare materie si an? La ce bun sa existe mii?
-
Asa ar trebui facut dar ii plateste de doi ani aproape degeaba si mai si inventeaza noi pretexte de a mai angaja,gen scoala dupa scoala( cind majoritatea elevilor nu fac scoala nici in cele 4 sau 5 sau 6 ore de lectii zilnice dar mai ales in cele vreo 4 cel putin suplimentare ).
Toate partidele i au folosit ca masa de manevre la vot ).
Sistemul de invatamint fiind un fiasco,un mare rateu ). -
@Cornel Lectia nu e televizor, teleenciclopedia. Asa ca nu poti asigna 200 de elevi la un profesor. Pana si 25 e mult, limita maxima in care poti preda eficient. Si apropo, tehnic vorbind cam nu poti organiza conferinta de sute de oameni decat daca e genul unul vorbeste si lumea intreaba in mod text si staff-ul raspunde. La conferinta/webinarii sunt chiar si 10 profesori (chit ca doar 1 vorbeste)
-
Ei nu! Așa cum vă învață pe voi ungurește la tvr, așa pot sa facă și alte materii! Toate posturile de televiziune și radio să predea de la 8 la 14 doar materii școlare și gata!
-
Abordarea asta s-a incercat, si functioneaza.. insa cu anumite limite. Australia, din cauza distantelor foarte mari (cel mai apropiat vecin la 1 zi de condus cu masina) inainte de era internetului faceau exact asta la televizor. Insa nu era interactiv, copii nu putea intreba usor ceea ce nu inteleg. Deci nu era asa de eficient pe cat ar fi putut sa fie. Cu dezvoltarea sistemului de telecomunicatii (mobil, internet, sateliti) se poate face (si azi se tine) perfect online. Doar ca solutia nu a fost sa predea deodata la 200, ci dimpotriva, sa faca clase mici (deci numar de profesori mare). Cam ca o conferinta zoom la firma
-
-
Domnule Nagy Zoltan,se observa din postarile dumneavoastra ca aparati destoinic si cu o mare indirjire un sistem care functioneaza cel mult in avarie,dar o avarie grava,cronica,care nu are rezolvare,singura solutie fiind una radicala,care este a cea solutie,va las pe dumneavoastea sa o gasiti,si va fi oricum destul de greu.
Este destul de posibil sa faceti parte din acest sistem retrograd si rupt de realitatile anului 2021,posibil sa lucrati la mult hulitul inspectorat scolar.
Invatamintul online,inclusiv la gradinita(intradevar o mare gaselnita,o mare timpenie),este ratat din start,in primul rind din cauze de logistica,si din multe alte cauze care nu o sa le aduc in discutie.
Este doar un surogat de invatamint si ma intreb oare ce se va intimpla daca acest covid va ramine mult timp printre noi,asa cum se intrevede,veti scoate promotii de elevi online?
Mare parte din vina acestui online sint cei care lucreaza acolo care nu s au vaccinat,nu se testeaza,si nu respecta regulile.
Exista cel putin doua masti de copil pe ziua de scoala,adica vreo 6 000 000 de masti pe zi ?
Se testeaza cei nevaccinati atit profesorii cit si elevii si alti angajati la 2 zile respectiv 5 in functie de tipul testului ?
Se pastreaza distanta impusa intre elevii pe tot parcursul orelor ?
Etc
Raspunsul la toate este un mare ,,nu,, .
Dar salariile merg luna de luna de la bugetul statului,rezultatele le cunoaste toata lumea.
Si pentru ca inca ne gasim in Romania,folositi mai putine englezisme,nu este nici un plus folosirea acestora.-
@Garbine DA, solutia viitorului este scoala complet online din punctul meu de veder, permanent. Sunt programator la o firma, nu lucrez la nici un inspectorat insa sunt produsul sistemului. Tot ceea ce stiu azi e pentru ca cineva cand mi-a predat la scoala, universitate, master. Tehnologia evolueaza, deci problemele logistice se pot rezolva. RESPECTIV solutia e sa imparti elevii in mai multe clase mai mici, nu sa elimini clasele cum zicea cel de dinaintea mea. Limitarea tehnologica curenta e ca zoom/google class etc suporta pana undeva in 30 de persoane ce vorbesc in timp real (sunt alte sisteme, gen conferinta, in care unu vorbeste si la final un secretar/ajutor aduna intrebarile scrise). Saltul catre online trebuie facut ca e virus ca nu e virus (nu peste noapte dar aia e solutia). Nu stiu ce englezisme te referi dar imi e a doua natura, lucrand la o firma britanica. Perfect deacord cu faptul ca situatia e generata de reticienta la vaccin, insa trecerea catre online trebuie facute oricum. De ce sa chinui copilul sa mearga la o locatie adesea in alt oras, la dracu in praznic cand tehnologia moderna rezolva problema. Copii pot socializa ulterior, exista cluburi(nu ma refer la baruri cu muzica) de “diverse”, exista teren de fotbal, exista x y z activitati.
-
-
Profesorii care a facut covid sunt vaccinati? daca nu e secret…fara nume…
Sa stim de ce stau copii iar acasa…ca poate unii din ei chiar s-au vaccinat ca sa poate merge la scoala…
Cum era reclama aia…cuc e inseamna vaccinul?…Bla bla bla…O sa-i bage pe toti intr-o oala…sa fie bine sa nu fie rau…
si mai ales sa nu fie discutii…toti la hectar…hai scitir..
Dupa o saptamana de la start se face scoala online. Mergem inainte, ca inainte era mai bine…
Ia mai terminati cu minciunile ca nu e nici un focar. Elevii sa vina la scoala fata in fata cu profesorul.