Conform sondajului realizat de Asociația Salvați Copiii, într-un an de pandemie, părinții au cheltuit, în medie, aproape 6.800 de lei pentru educația copiilor lor. Cea mai mare parte din bani a fost pentru laptopuri, telefoane sau tablete: 5.800 de lei. La această sumă s-au adăugat meditațiile, rechizitele și alimentația necesară copiilor.
„În primul an de pandemie, când școala s-a derulat preponderent online, părinții din România estimează că au plătit, în medie, sensibil mai mult decât în 2018 pentru educația copiilor lor. Costul mediu alocat serviciilor de tip Școală după școală s-a dublat, iar învățământul derulat online a generat categorii noi de costuri, precum achiziția de laptop/tabletă, telefon mobil sau echipamente periferice. Toate aceste echipamente se traduc într-un cost mediu de 5.800 de lei/familie”, transmit cei de la Salvați Copiii România.
Părinții au cheltuit și pentru meditații: 4.000 de lei, dublu față de anul 2018, pentru părinții care nu au putut rămâne acasă în regim de telemuncă. Prioritar, în acest an al pandemiei, a fost ca elevii să aibă un dispozitiv pentru a se conecta la orele online. 7 din 10 părinți au cumpărat echipamente, mai arată sondajul.
Fondul clasei, plătit chiar și pe timpul pandemiei
Deși în mare parte copiii au învățat de acasă în ultimul an, fondul clasei s-a plătit în continuare.
„Fondul școlii este o contribuție obligatorie pentru 13% dintre părinți. Majoritatea celor care achită acest fond afirmă că nu primesc chitanță. În mod surprinzător, această contribuție a rămas, ca incidență, la un nivel similar cu perioada pre-pandemică”, transmit reprezentanții Salvați Copiii.
Sondajul de opinie realizat de Salvați Copiii s-a derulat online, în luna februarie, pe un eșantion format din părinți care au cel puțin un copil în sistemul public de învățământ preuniversitar.
Salvați Copiii România se implică de 31 de ani în comunicarea dintre administrațiile publice și instituțiile de învățământ, pentru a ajuta copiii să aibă drepturi și posibilități de a se integra în societate. Peste două milioane de copiii au fost ajutați de asociație prin programele și campaniile desfășurate.
Trimite articolul
XSa îmi plătească școală și mie fondul casei,deoarece copii au învățat de acasă,nenorociți ,învățământ gratuit cică,
-
“invatamant”
“asigurare de sanatate”
glumele 2020-2021
Nu mai dezinformati ! Majoritatea parintilor aveau deja echipamente pentru conectarea elevilor. Fonduri la scoala nu s-au platit , eventual poate au fost cazuri izolate. Stire de kk t.
Nu vad ce e surprinzator sau ilogic. Fondul clasei e pentru a repara/renova clase si a lua echipamente. Doar pentru copii nu invata fizic in clasa incaperea si cladirea nu se degradeaza? Gletuit, varuit nu trebuie facut? Un retroproiector schimbat, o catedra noua de cumparat, tocmai ca sa fie pregatit pe cand se va reveni in clase.
-
pai nu ti se pare ilogic sa platesti prin taxe , impozite salariile profesorilor , aparatura din scoli , cladirile , intretinerea lor , salariile scursurilor de la inspectorat + n’spe mii de alti boschetari care nu fac nimic ??? E normal sa mai platesti si fondul clasei ??
-
@aha89 E normal. Ca banuiesc ca nu vrei sa stai 6 luni sa faci licitatii cu 3 oferte si alte tampenii pentru o simpla zugraveala sau cumparat de banci. Din impozitele tale se fac lucrari masive, ce dureaza mult timp. Gen renovare fatada, construirea unui internat pentru cei din alte localitati, cantina etc.
-