În ceea ce privește apa potabilă, investiția presupune execuția unei rețele de alimentare cu apă de aproape 7 km în localitatea Remetea Mare, a unei conducte de transport de 6 km și a unei gospodării de apă cu rezervor nou, stație de pompare și stație de clorinare.
Se vor realiza de asemenea și rețele noi de canalizare în lungime de peste 16 km, precum și 8 stații de pompare a apelor uzate și conducte de refulare aferente în lungime de aproape 6 km. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, urmate de 60 de luni perioada de garanție.
„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.
Dr. ing. Ilie Vlaicu
Director General
Aquatim SA
160
Trimite articolul
XIn cazul acestui aqua si tim trebuie sa intervina Consiliul Concurentei,tarifele sint mult prea mari,cetateanul nu are alta alternativa de a se alimenta cu apa decit daca isi foreaza un put,cea mai mare parte a tarifului de furnizare este consumata de salarii,foarte mari,exagerat de mari,iar personalul este mult prea numeros,nu se fac investitii utile gen contorizare prin internet,practic nu fac decit sa incaseze bani,in multe localitati conductele de apa sint de zeci de ani,fiecare localitate ar trebui sa aiba propria companie de furnizare a apei potabile,sa isi faca investitiile pe plan local,nu este nevoie de un mamut de acest gen,in orice domeniu unde este un fel de monopol tarifele cresc pentru ca nu exista concurenta,oare cine sint actionarii in acest furnizor ?