Constantin Ostaficiuc a fost găsit vinovat de conflict de interese după ce a concesionat o parcelă de teren din Parcul Industrial și Tehnologic Timișoara firmei la care sunt acționari soția, fiica și ginerele său. Contractul ar fi fost semnat chiar de Ostaficiuc și de ginerele său, iar ulterior președintele CJ a scutit societatea comercială de plata unei redevențe restante în valoare de aproximativ 5.500 de euro fără TVA.
În ultimii ani Constantin Ostaficiuc a tot încercat să demonteze acuzațiile de conflict de interese. Inițial a atacat în instanță raportul întocmit de Agenția Națională de Integritate însă a pierdut și a fost trimis ulterior în judecată. Miercuri magistrații Curții de Apel Timișoara au luat însă o decizie finală în acest caz. Ei au decis să îl condamne pe fostul președinte al CJ Timiș la opt luni de închisoare cu suspendare și o perioadă de încercare de doi ani și opt luni. Infracțiunea pentru care a fost dată sentința a fost de conflict de interese în formă continuată.
„În temeiul art. 253 ind. 1 alin. 1 C.p. din 1969 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.p. din 1969 şi art. 5 C.p. dispune condamnarea inculpatului Ostaficiuc Constantin la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată (actele materiale constând în aprobarea Raportului nr. 196/04.08.2010 şi semnarea H.C.J. Timiş nr. 100/27.09.2010). În temeiul art. 71 C.pen. din 1969, interzice inculpatului drepturile prevăzute la art. 64 alin. 1 lit. a, teza a II-a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice), lit. b (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), lit. c C.p. (dreptul de a ocupa o funcţie publică) C.p. din 1969 pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art. 81 C.p. din 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpatului, iar în temeiul art. 82 C.p. din 1969 stabileşte un termen de încercare de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni de la data pronunţării prezentei decizii. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.p. din 1969 privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În temeiul art. 71 alin. 5 C.p. din 1969 suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale apelate. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în sentința magistraților de la Curtea de Apel Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!