Liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, a afirmat, miercuri, că nu exclude menţinerea USL la nivelul judeţului Timiş, o posibilitate despre care a vorbit omologul său de la PSD, Titu Bojin, dar liberalul a avertizat că nu va accepta ca social-democraţii să procedeze, şi în plan local, cum au făcut-o la nivel central.
„Nici eu nu exclud (n.r. – continuarea în formula USL), însă vreau să fiu foarte limpede: nu se poate proceda așa cum am văzut că a început să procedeze PSD, inclusiv în plan local, urmând probabil directive primite de la București. Dacă PSD dorește să colaboreze, eu nu exclud această colaborare, însă ea trebuie să fie una corectă. Nu cred că PSD se poate plânge de vreo tendință măcar de a acapara mai mult decât s-a cuvenit din partea PNL, pe când noi avem destule exemple vizavi de PSD”, a declarat Robu.
Întrebat ce le reproşează de fapt social-democraţilor în plan local, primarul a explicat că nu s-a ajuns la un numitor comun în privinţa desemnării unui nou reprezentant în Consiliul Director al ACS Poli, după ce fostul viceprimar PSD Sorin Grindeanu a lăsat liber un loc, în urmă cu mai bine de un an, fiind ales deputat.
Consiliul Local Timişoara ar fi trebuit să-şi desemneze, marţi, noul reprezentant, dar Robu a retras proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi, în timpul plenului, motivând că trebuie să ajungă la o emisiune TV. Problema a fost de fapt că PSD venise cu propunerea Alfred Simonis, care nu a fost acceptată de Robu pentru că social-democraţii mai au un reprezentant în forul de la ACS Poli (pe vicepreşedintele CJT Călin Dobra), în timp ce liberalii ar fi vrut să pună un om de la ei: pe consilierul local Grigore Grigoroiu.
„Vi se pare normal – e un lucru mărunt, doar o ilustrare a unei conduite – ca în consiliul director de la ACS Poli, unde există un reprezentant al Universităţii Politehnica, în persoana directorului general administrativ, Florenţiu Staicu, un reprezentant al Consiliului Judeţean, în persoana vicepreședintelui, membru PSD, Dobra, ca pe locul ce revine Consiliului Local, loc vacant în momentul de față, să fie numit tot cineva de la PSD? Proiectul l-am retras pentru că nu am vrut să se voteze așa ceva – ar fi fost total inechitabil – în absența mea. De ce trebuie să aibă PSD două posturi și PNL un post în consiliul director la fotbal? Are vreun merit special PSD mai mare decât are PNL? Asta ilustrează doar metehnele lor (…) Discutăm o chestiune de principiu”, a reclamat Robu.
Edilul a admis că certurile legate de fotbal nu reprezintă o chestiune care să-i afecteze de fapt pe timişoreni, dar a afirmat că nu poate accepta, ca principiu, o astfel de abordare.
Liberalul spune că asta s-a întâmplat de fapt şi la nivel naţional, cu posturile de vicepremieri şi desemnarea lui Klaus Iohannis. Crede că aleşii PSD ar fi primit directive să-i strice apele…
„Este aceeași abordare din partea lor. Eu nu pot să colaborez cu astfel de abordări. De ce? Pentru că așa vor mușchii câtorva? Mie îmi pare foarte rău de consilierii locali PSD, cu care am colaborat foarte bine și care nu au nicio vină. Sunt puși în situații delicate de către șefii lor. Le vin directivele. Este evident că în PSD Timiș există două grupări, cel puţin, care nu se înțeleg între ele. Pe o anumită filieră, filieră care e foarte bine racordată la ce se întâmplă la nivel naţional în PSD, vin directive de conduită de tipul acesta. Or, eu nu cedez la așa ceva”, a mai declarat Robu.
„Un alt exemplu de incorectitudine” prezentat, primarul Timişoarei le reproşează celor de la PSD că ar fi purtat discuţii cu alte partide, pentru formarea unor noi alianţe şi a unei noi majorităţi în consiliul local, încă de dinainte ca PNL să ia decizia de a se retrage de la guvernare. „Eu n-am făcut lucrul acesta”, susţine Robu.
Oricum, deocamdată liberalul evită să vorbească despre noi aliaţi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!