În ultima săptămână, 12 tone de deșeuri abandonate ilegal în apropiere de perdeaua forestieră a Timișoarei, în zona de nord a orașului, au fost ridicate de Retim. Simultan, Primăria Timișoara (PMT), împreună cu parteneri din societatea civilă și instituții publice au desfășurat în martie plantări la perdeaua verde.
foto: PMT
Reprezentanții PMT atrag atenția pe această cale că „responsabilitatea menținerii zonelor publice în norme civilizate de igienă și curățenie revine și fiecărui cetățean în parte. Fenomenul abandonului deșeurilor pe domeniul public ne afectează pe toți, pune presiune pe bugetele de salubrizare gestionate din bani publici și reprezintă o problemă de sănătate publică”.
În Timișoara există patru puncte de colectare gratuită a deșeurilor, unde locuitorii orașului se pot debarasa de lucrurile de care nu mai au nevoie într-un mod legal. Aici se pot duce mobilă, covoare, gresie, obiecte sanitare, frunze și crengi, deșeuri rezultate din construcții și demolări, polistiren sau carton.
Cele patru puncte de colectare se află în următoarele locații și au următorul program:
- Calea Torontalului, nr. 94 – de luni până vineri între orele 9 și 19; sâmbătă de la ora 8 la 16
- Calea Moșniței, nr 2-4 – de luni până vineri între orele 9 și 19; sâmbătă de la ora 8 la 16
- Str. Avram Imbroane, nr 70 – de luni până vineri între orele 9 și 19; sâmbătă de la ora 8 la 16
- Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3 – de luni până vineri între orele 9 și 17; sâmbătă de la ora 8 la 16
În aceste locații, cetățenii pot transporta și preda gratuit, în baza actului de identitate, următoarele cantități de deșeuri:
- 3 mc/lună deșeuri vegetale, cu recomandarea ca frunzele și iarba să fie depozitate în saci, iar crengile tăiate la aproximativ 50 cm;
- 5 mc/lună deșeuri voluminoase de uz casnic, cu recomandarea demontării / dezasamblării deșeurilor voluminoase de uz casnic;
- 1 mc/lună deșeuri provenite din locuințe, generate de activități de reparații și amenajări interioare, din construcții și demolări, cu recomandarea ca acestea să fie depozitate în saci rezistenți.
În ceea ce privește deșeurile vegetale, cetățenii Timișoarei mai au la dispoziție o soluție, și anume să apeleze la Transclean, societatea cu care primăria are contract pentru colectarea acestui tip de deșeuri.
Atenție! Abandonarea deșeurilor vegetale pe stradă se poate sancționa cu amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei.
Trimite articolul
XCamere de luat vederi pe stalp cu panou solar si antena, cum au pus lângă centura la giarmata vii
S-au teleportat gunoaiele acolo. Nu exista nici măcar 1 vinovat pentru o punguliță de acolo! Daca știu că se aruncă acolo de ce nu exista 1 echipaj de poliție în permanență? Naționala, local, combinat, jandarmerie, orice!
Indolenta și nesimțire din partea primăriei și poliției!
-
Pai si actiunea asta de ridicare a gunoiului este doar pentru presa. In REALITATE s-au ridicat 12 tone pe ici, pe colo, din… probabil MINIM 500 de tone cat exista in acea zona! Ca sa vedem o perspectiva, astea TOATE incercuite in poza aceasta imgur.com/a/bZW8pwp AU RAMAS acolo si in ziua de astazi 🙁 Ce au ridicat, au ridicat doar de unde scrie “puieti” in poza si atat. Adica un mizilic.