Evenimentul a constat în vernisarea unei expoziții etnografice africane de măști ceremoniale tradiționale din colecția domnului cercetător Virgiliu Pop, doctorand UVT, urmată de o prelegere dedicată continentului African.
La eveniment au luat cuvântul domnul Conf. Univ. Dr. Mădălin Bunoiu, Prorector, responsabil cu strategia academică și relația cu studenții UVT, domnul Prof. Univ. Dr. Silviu Rogobete, Director al Centrului de Studii Africane “Ubuntu” al UVT și fost Consul al României în Republica Africa de Sud, doamna Prof. Univ. Dr. Simona Corlan-Ioan, Director al Institutului de Studii Africane din cadrul Universității București și fost Ambasador al României în Senegal și în Regatul Maroc, domnul Julien Chiappone – Lucchesi, Director al Institutului Francez din România, precum și domnul Virgiliu Pop.
În prezența unui public divers, format din studenți români și africani ai UVT, cadre didactice, membri ai mass-media timișene și cetățeni ai Timișoarei, vorbitorii au abordat teme diverse, de la etnografia diverselor regiuni ale Africii până la relațiile României cu țările acestui continent, concluzia generală fiind necesitatea intensificării legăturilor dintre România și Africa.
Proiectul “Săptămâna de inițiere la UVT & Univibes 2022” a avut ca și obiective organizarea unei săptămâni de inițiere a tinerilor studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara înainte de începutul formal al anului universitar, cu peste 50 de activități de tip workshop, sesiune de formare, sesiune de informare, prezentare, conferință, vizită la diverse obiective, tur ghidat al orașului, participare la evenimente culturale/educaționale, organizarea unui eveniment muzical în prima zi a anului universitar – Univibes, în incinta sediului central al Universității de Vest din Timișoara, cu participarea a cel puțin 6 artiști/formații agreate de studenți, pentru un public de aproximativ 3-5000 de tineri și organizarea unor expoziții și instalații artistice cu lucrări ale tinerilor artiști ai municipiului Timișoara, inclusiv expoziția etnografică africană de măști ceremoniale tradiționale.
Proiectul finanțat de Consiliul Județean Timiș prin intermediul Programului de finanțare nerambursabilă TimCultura 2022 are o valoarea totală a finanțării de 50000 lei și se derulează în perioada Septembrie – Octombrie 2022 la Timișoara.
(2070)
Citiți principiile noastre de moderare aici!