După ce clădirea și curtea fostului Ștrand Termal au fost recuperate în instanță de primărie de la fostul chiriaș, s-a intervenit pe partea de curățenie. Între timp, imobilul a fost dat, prin HCL, în administrarea Horticultura SA, iar acum, anunță reprezentanții primăriei, pot începe lucrările de modernizare.
Cele de la exterior deja au început.
„Ștrandul Termal este încă un obiectiv din patrimoniul orașului pe care l-am recuperat de la mafia de pe mal și pe care acum îl pregătim să-l redăm timișorenilor.
Din păcate, firma care l-a folosit ilegal un deceniu, a lăsat aici un dezastru. Am fost să văd stadiul amenajarilor. Horticultura a intrat cu echipele de lucru, după ce Consiliul Local a fost de acord ca societatea noastră să se ocupe de ștrand.
Mă bucur să văd că au făcut progrese și sunt încrezător că timișorenii vor putea folosi ștrandul în această vară”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Potrivit reprezentanților primăriei, în această perioadă, angajații Horticultura execută lucrări de nivelare și pregătire a terenului pentru plantare, de montare a sistemului de irigații, gazonare, lucrări de refacere a circuitelor electrice, a bazinelor și a sistemului de pompe.
La final, spațiul exterior ar trebui să includă două bazine, o zonă de vestiare și dușuri exterioare, o zonă de bar și răcoritoare, o zonă de șezlonguri și o zonă tip food court.
Mai multe procese în instanță
Vă amintim, între primărie și fostul ocupant al spațiului – firma GPG Company SRL – a existat, în ultimii ani, un lung șir de procese. Până la urmă, într-un proces deschis în 2019, după ce s-a ajuns inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a stabilit că societatea a ocupat fără plată o suprafață de 12.707 metri pătrați din domeniul public, începând cu anul 2014.
Până la urmă, anul trecut, instanța a obligat firma GPG Company să plătească primăriei 7 milioane jumătate lei, plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului. Decizia, de fapt, fusese luată în 2021 de Tribunalul Timiș și doar confirmată de ÎCCJ.
În paralel, a existat și o acțiune în instanță pentru evacuarea necondiționată, care a fost inițiată de Primărie în iunie 2021 și care a primit decizie definitivă, favorabilă tot municipalității, în noiembrie 2023. Decizia din cadrul acestui dosar a fost pusă în aplicare la începutul lunii martie, când primăria a intrat în fostul Ștrand Termal alături de polițiști, polițiști locali și angajați ai Colterm, sub supravegherea unui executor judecătoresc.
La acel moment, se promitea redeschiderea acestuia încă din această vară.
În orice caz, de atunci, au urmat mai multe intervenții pentru curățarea spațiului lăsat vandalizat și plin de deșeuri, la interior, și cu bazine degradate și spațiu verde neîngrijit, la exterior.
Pe 9 mai, consilierii locali au aprobat hotărârea „privind atribuirea directă a contractului de delegare de gestiune având ca obiect prestarea activităților necesare exploatării și întreținerii Ștrandului Termal proprietatea Municipiului Timișoara către Societatea HORTICULTURA S.A”.
Trimite articolul
X‘Baga mare’ interesant titlu…
Baga tare, mare, în fine, în 8 iunie vrea Fritz sa vina la ștrand:))
-
Greșit, trebuie un loc în care lae să poată să cânte la chitară, înainte de a marca zece goluri într-un singur meci, și pentru momentul culminant, să își înmoaie pletele fărbuite…
-
Mai bine cele ZECE goluri amuzante ale lui Robu decat cei ZECE consilieri ai lui Fritz, platiti din banii nostri cu mii de euro sa nu faca nimic.
-
Amuzante pentru papagali
-
-
Prea multe amenajari vor sa faca astia de la Primarie si nu cred ca au destula forta de munca pentru atatea. Bine ca nu au reuperat inca niste chestii, cate poate face Horticultura ?
o sa-l deschida ca pe usoda
Baga mare!
Ha ha ha! :)))
Așteptăm finalizarea lucrărilor și, sper, sa arate mult mai bine decât a arătat în ultimii 20 de ani!
Mda…cand le dai de ce le dai!
Mare dreptate a avut Brancusi!
Foarte bine ca faceti aceste precizari !!
Sa nu se mai “laude” altii cu munca altora !
Bine de stiut ca aceste procese au inceput cu mult inainte si ca doar acum a venit raspunsul final de la inalta poarta !!!
Foarte bine ca se aranjeaza, dar cine a permis ca o basculanta de 40 de tone, incarcata, sa circule prin oras?
-
Oricine poate sa umble cu basculanta in oras daca plateste taxa speciala pentru asa ceva. Cine nu plateste vine cu masini de 3.5 tone