Joi, 23 noiembrie, angajații instituțiilor prefectului din toată țara realizează pichete de protest, între orele 10 și 12. În acest interval, funcționarii publici nu lucrează.
„Noi, salariații din instituțiile prefectului, solicităm de urgență adoptarea Proiectului de Lege nr. 285/2022 pentru modificarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în așa fel încât salarizarea noastră să se facă pe grilă de administrație de stat – așa cum sunt încadrați, la acest moment, aproape toți angajații din serviciile publice deconcentrate.
Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate”, transmit angajații Instituției Prefectului – Timiș.
Pe scurt, aceștia sunt nemulțumiți de salariile actuale, mai mici decât ale colegilor de la consiliile județene, primării sau alte instituții publice deconcentrate.
La un pas de grevă generală
Angajații Prefecturii Timiș transmit că aceasta este ultima lor acțiune moderată de protest, următorul pas fiind greva generală.
„Facem precizarea că aceasta este ultima noastră acțiune moderată de protest. De săptămâna viitoare vom demara procedurile în vederea declanșării conflictului colectiv de muncă cu Ministerul Afacerilor Interne și Guvernul României, în vederea declarării grevei generale.
Intenționăm să declarăm grevă generală în perioada premergătoare desfășurării alegerilor europarlamentare prin blocarea tuturor procedurilor specifice organizării alegerilor, proceduri care se realizează de către angajații din prefecturi (preluarea și predarea buletinelor de vot, precum și a celorlalte materiale necesare procesului electoral, asigurarea plății tuturor celor implicați în procesul electoral, ș.a.)
Sperăm ca mesajul nostru să fie recepționat de către liderii coaliției politice aflată la guvernare, premierul Marcel Ciolacu și președintele Nicolae Ciucă, iar proiectul de lege amintit să fie adoptat de plenul Camerei Deputaților!”, adaugă angajații prefecturii.
Trimite articolul
XDin partea mea. Sa ramaneti cati am botezat eu! Nici mai multi nici mai putini!
Sa mearga la privat sa lucreze. Sa vada ei munca acolo si remuneratie salariala. Nu le convine…? Sa plece .Da…ce sa vezi daca le spui sa place in privat,li se face arici pielea. La propriu! Cum sa plece de la loc caldut…?
Doamnelor, domnilor,
Sa stiti ca la noi la firma se fac angajari. Daca sunteti foarte nemultumiti, eu zic sa aplicati la noi ca avem nevoie de oameni harnici.
Sa stiti ca majoritatea celor care-si desfasoara activitatea in mediul privat asa fac. Cand esti bun si consideri ca nu esti bine platit, iti cauti in alta parte ….
Pentru doritori, pot sa va trimit adresa de email unde sa va trimiteti CV-ul.
-
Stii cumva salariile astora care protesteaza? De la ce suma in jos consideri ca sunt prea mici si le dai tu😆 dreptul sa faca greva? 1 leu ar fi ok ca sa nu te mai agiti pe internet? Altfel, putem sa privatizam prefectura, desigur. Sau chiar toata Romania.
Ce faci tu cand nu esti multumit de salariu e treaba ta, nu te impiedica nimeni sa faci greva, nu te obliga nimeni sa pleci sau sa nu pleci. Asa ca vezi-ti tu de salariul tau si lasa-i pe altii sa-si vada de al lor cum considera ei. Greva e un drept legal, banuiesc ca nu e o problema? Sau sa interzicem oare grevele? Asta zici? Vrei oameni bine pregatiti si motivati la stat? Crezi ca fara sa maresti salariile or sa vina i
unii mai buni si mai harnici? Oare de ce e lipsa de oameni pregatiti si in armata si in politie si in invatamant etc etc? De ce nu te duci tu, ca la cum dai lectii ce sa faca altii, ai fi bun de profesor😆 Am mai mentionat povestea cu maimutele care bateau alte maimute. Daca nu o stii, cauta pe internet. Si vezi daca seamana situatia cu ce comenteaza unii pe-aici.-
Lanzule – cteva precizari. IN NICIO TARA NORMALA LA CAP salariile la stat NU SUNT mai mai decat la privat, ci doar in Romania. Pe de alta parta, hai sa lasam putin SALARIILE SI PRETENTIILE celor de la stat, si sa discutam DE INDICATORI DE EFICIENTA, DE GRAD DE INCARCARE, DE REZULTATELE MUNCII PRESTATE, DE CALIFICATIVE, etc etc etc. Asta asa, daca vrei sa fim corecti. Pentru ca pana una-alta, un angajat la stat habar nu are ce inseamna aceste aspecte si salariul NU ii este conditionat/diminuat/majorat in functie de acesti indicstori, ci este o pomana platita de catare contribuabili in schimbul ineficientei lor. Asa ca las-o mai usor cu teoriile. Iti reamintesc ca in statele civilizate nu exista Consilii Judetele, exista doar primarii, asa ca ar merita DESFIINTATI CU TOTUL !!! Iar in statele civilizate, o Primarie a unui oras ca Timisoara (in functie de numarul de locuitori) are cca 70-100 angajati, nu cca. 1300 ca Primaria Timisoara.
-
Bati campii. In toate tarile de bun simt din Europa salariile la stat sunt mai mari decat la privat. Diferentele in sens invers sunt(mai nou, ca nici astea nu erau asa) doar la nivel executiv, dar si acolo pana la un punct, vezi recompensarile prin pozitii in CA-uri ale diversilor trepadusi din politica si administratie dupa servirea intereselor companiilor si retragere din functii publice. Ai fost dresat sa urasti bugetarii de catre aceia care vor sa fii o rotita obedienta in sistem. Obedienta la care se refera si indicatorii de care zici, e vorba in primul rand de obedienta si cat de bine stii sa pupi sefu’, apoi de vechime, si abia apoi asa zisa performanta, foarte putin semnificativa in stabilirea salariului. Cand faci comparatii, nu compara un absolvent de studii superioare de la buget cu unul care pune marfa in raft la supermarket. Cat castiga un IT-ist la privat si cat unul la stat in Romania? Dar in alte tari in UE? Dresajul a reusit si in cazul tau, spre buc.uria atat a patronilor romani cat mai ales a multinationalelor. Cat despre numarul nugetarilor, spune-mi te rog numarul de bugetari la mia de locuitori in Romania, Franta si Germania. Asadar, n-ai decat sa crezi prostii asa cum ai fost dresat de catre cei care stiu ca ura intre cetateni e metoda cea mai simpla de a-i prosti. Cati instalatori, electricieni, mecanici auto, zugravi etc buni privati poti gasi in Timisoara? Multi, nu? Plin de privati competenti, seriosi, harnici si foarte ieftini… Da, desaj profesionist…
-
A, si acum ca am adresat cat de cat punctele mentionate de tine(puteai sa te verifici singur pe internet in loc sa spui prapastii si povesti cu indicatori), poate imi explici totusi si mie cu ce drept isi dau unii cu parerea cand sa faca altii greva? Pot sa decid si eu pentru tine cand ai si cand n-ai dreptul sa fii multumit? Zic sa-si vada fiecare de capra lui cat poate de bine iar “privatul” sa se uite cu atentie cum imparte patronul profitul, poate are ceva de comentat pe tema asta mai intai.
-
Lanzule – înțeleg ca ești bugetar de o viața și habar nu ai ce însemna performanța și eficienta, însă frate, ești varza. NICIUNDE la stat nu se câștiga mai mult decât la privat. Și încă in aspect: atâta timp cât contribuabilii le plătesc salariile bugetarilor, AVEM DREPTUL sa emitem pretenții. Noroc va vine vrei-nu vrei digitalizarea, și ușor-ușor vor zbura din funcțiile muuult prea bine plătite și inutile.
-
Gogule draga, n-am fost angajat la stat nici macar o zi, si nici cei din familia mea. Ai dreptul sa fii nemultumit de serviciile celor de la stat, n-ai dreptul sa le spui cand sa fie ei nemultumiti dat fiind ca nu stii ce sunt pusi de sefi sa faca, in ce conditii si pe ce salarii(chit ca asta ultima ai putea-o afla daca n-ai fi prea ocupat sa repeti tampenii). Peste tot in UE au salarii mai mari pentru o aceeasi pozitie. Cati bugetari sunt la mia de locuitori in Franta? Dar in Germania? Concret, nu povesti. Cat castiga un IT-ist la stat in Romania? Dar la privat? Ce calificare e necesara oentru un inalt functionar public? Cat castiga in privat cineva cu acea calificare si cat la stat? De ce nu se duc privatii la concu.rsuri de functionari? De ce nu se fac profesori? Sau politisti? Ca e mai usor sa se indigneze aiurea oe internet? Cat despre digitalizare, habar n-ai ce vorbesti. Dar o sa simti pe pielea ta, asa cum ai simtit si ieftinirea de la supermarketuri de cand sunt tot mai putin casieri. Asa-i ca-i totul mai ieftin? Asa si cand va fi nevoie de mega infrastructura si specialisti, sa nu crezi ca merge singura. Atat ca atunci cand sistemul “digitalizat” va da o gherla, iti urez mult succes! Sau cand ti se va bloca accesul la diverse pentru ca n-ai fost cuminte.
Nu intelegi nimic, esti un dresat care uraste ce i s-a indicat sa urasca. “so pe ei”, asta e nivelul, asa faci.
-
Bugetar foarte ocupat, care la ora 12:15 are putin timp liber sa raspunda la comanetarii pe net :)))
-
-
-
Bati tu campii lantzu @ la prefectura toti cei care muta hartoagele prin birouri incaseaza salarii peste media salariului din Romania. Pe de alta parte posturile ‘caldute’ precum consilier, secretar sau consultant sunt atribuite pe baza recomandarilor de partid! Stim cat de competenta era o pitipoanca de 25 de ani angajata consilier a prefectului cu o facultate privata la care s-a inscris si a mai mers sa-si sustina licenta. In cazul tau este clar un lucru, tu bugetar tai frunza la caini dupa romanul kilometric postat :))
-
Greva o fac aia angajati prin conc.urs, nu putipoancele consiliera angajate aiurea. Poti raspunde la intrebarile puse de mine? Daca nu, canta la alta masa. Eventual la masa cu traianus ala care mai jos ia drept “argument” pentru cat pricepe el din orice greselile mele de tastare si ma numeste analfabet. Luati-l si pe Antecume cu voi, ca nu pricepe nici el ca eu nu sunt bugetar. De fapt, cred ca puteti sa va strangeti suficienti de un “chef de chef” la care sa urati bugetarii la gramada, dresatilor. O ultima intrebare: angajatii la privat sunt toti niste deosebiti? Hai sa uram privatii atunci, ca fiecare am avut de-a face cu un angajat la privat fie nesimtit, fie incompetent, etc. Nu? Dresura de talambi… de ce aia sa faca greva daca eu nu sunt in stare ca sunt un las obedient?
Se pare ca nu-i da nicicui prin cap ca ar mai exista si varianta ca am propria firmulita de familie. Ar mai fi si varianta ca sunt in concediu, dar toti dresatii nu pot pricepe decat sa reactioneze cu ura “huo bugetarule” si sa nege un drept legal din codul muncii al unora despre care nu stiu nici ce calificare au, nici ce contine fisa postului, nici ce sunt obligati sa faca de catre unii pusi politic(adica in urma alegerilor “intelepte” ale uraciosilor) la conducere nici nimic. Dresura de talambi care nu stiu absolut nimic dar stiu sa-i urasca pe “ceilalti”
-
-
no name lantzu – voi bugetarii tipati ca vreti salarii marite dintr-un singur motiv va este ciuda ca cei din subordinea prefecturii incaseaza salarii cat voi sau chiar mai mari. Este un lucru normal pentru ca se plateste munca si raspunderea de partea lor in timp ce voi va dati drept luft-inspectori cu fumuri de politruci
-
-
Ei doresc loc de munca bine platit…nu sa munceasca.
-
Eu zic să mai analizați….., e o problemă falsă stat vs privat. Linia ”roșie„ în orice dezbatere, stat vs privat, ”la ei” vs ”la noi„, e lipsă cruntă de educație la nivelul întregii societăți: educație economică, educație juridică, educație socială, etc. Foarte puțini dintre noi primesc educație în familie și mai ales în societate, să fie paroliști, serioși, onești, corecți, etc.
Privatul, nu emite facturi, încadrează personalul pe minimul pe economie, iar la asta cine ar trebui să vegheze? funcționarii, nu?
În concluzie avem o problemă de ”genă„ sau de educație?
E simplu: la primarii sunt pilosii, asa ca salarizarea lor este altfel decat a bugetarilor ordinari. Asa ca vor si cei din prefecturi sa fie recunoscuti ca pilosi.
Altfel inseamna si ca salariile cresc anual, fara sa tina seama de limitele bugetare ale guvernului, doar pentru ca asa vrea primaria.
Ar fi interesanta o comparatie: evolutia salariului unui profesor debutant fata de evolutia salariului unui portar sau muncitor dintr-o primarie. Ghiciti cine ar iesi castigator…
Inteleg ca protesteaza, citez, pentru salariile mult prea mici pe care le au, comparativ cu cei de la consiliile judetene sau primarii. Dar cum a devenit relevanta comparatia asta? De ce nu se compara cu altii? Si cine spune ce e prea mic, sau mult prea mic? Bugetarilor, privatul va manca! Veniti numa aici, in lumea reala, nu la caldurica unui scaun care considerati ca vi se cuvine pe viata.
-
Si dupa ce vin bugetarii la privat, cine vine in locul bugetarilor? Fi-to? Geniule…
-
Lantule – in locul bugetarilor (sa speram cat mai multi plecati in domeniul privat) NU MAI VINE NIMENI, din 2 motive: 1-pt ca sunt inutili, si 2-de digitalizare ai auzit oare ? Stai jos, 4.
-
Explica-mi un pic cu digitalizarea aia te rog. E ca atinci cand suni la compania x si-ti raspunde un robot care te pune sa apesi taste aiurea pentru ca in final sa ajungi la un operator uman dupa ce asculti ceva muzica stupida? Sau cum e cu digitalizarea asta? Sistemul ala digital necesita angajati? Specializati? Adica foarte scumpi? Si cand crapa sistemul asta digitalizat, cine ce face?
Te rog sa-mi explici asa, pe larg so pe intelesul meu, mai scazut, ca eu nu inteleg nimic daca cineva imi zice niste cuvinte care suna “destept”- de genul “digitalizare”😆. Pana sa spui cine e util si cine nu, ar fi frumos sa stii cu ce se ocupa, ca de aruncat cu rahat poate oricine: tu esti inutil, ba nu, tu esti inutil, ba nu, tu… si to…ot asa ca la idioti. Pricepi mai Jojo ceva din ce scriu eu aici? Altceva decat ai fost dresata sa crezi si repeti la comanda?
-
La prima vedere ti-as fi dat dreptate cu robotii, insa mi-am amintit un episod in care eram la coada la ITM, trecuse ora de deschidere, iar doua putori beau cafea si faceau small talk functionaresc , facand abstractie de cei de la coada. Mai bine injur tastand decat cu gunoaiele in fata. Hai digitalizare! Mai devreme sau mai tarziu, ca vamesii ajungeti si voi. Da, da, stiu, am fost dresat…. :))
-
Analfabetule nu te precipita ca dai rateuri in exprimare. Cat despre digitalizare poate mai analizezi cine aloca banii pentru proiectare si implementare, cine semneaza contractele cu dedicatie, cine face trafic de influenta? Surpriza VOI bugetarii din sistemul public de la nivel central până la nivel local!!
-
Gugu si traianus, vedeti raspunsul meu de mai sus catre nico
Ma buc.ur ca ati avut de-a face doar cu competenti cu bun simt cand ati avut de-a face cu careva din lrivat. Sunt convins ca si voi si colegii vostri sunteti absolut toti niste angajati deosebiti. Am avut eu ghinion sa am de-a face cu privati lenesi obraznici, nepriceputi, tepari, dar sigur acum din vanzatori, zugravi si electricieni, instalatori s-au facut inalti functionari publici care va supara pe voi, si la privat is numai deosebiti harnici priceputi si foarte ieftini. Dresatilor, nu va duceti la conc.ursuri
la institutii administrative de stat, nu vreti nici in invatamant, nici in politie, insa sunteti atat de dresati incat nu puteti nici sa vedeti cum ati ajuns de rau, rosi de ura. Patronii romani si straini isi freaca mainile de buc.urie cand vad cat de dresati sunteti.
-
-
-
Se revolta aparatul spagolifer. Adevarul e ca nu prea mai sunt atributii la prefectura de imediata atentie si necesitate si asta inseamna cadouri si pliculete mai putine. Imi cine sa le plang de mila. De acord cu ceilalti, la privat va musca cineva? Putorilor!!!
Foarte corect si pertinent punctat, Lanzu!
Ceilalti … trist foarte trist!
In primul rand stau si ma intreb voi privatii ce produceti? Tot vorbea un antevorbitor de indicatori de performanta.
Apoi, ce-i impiedica pe privati sa va dea salariile alea mari si visate daca sunteti atat de performanti?
-
nu ai inteles . nimeni din privat nu mareste salarile de bunavoie. Cand am vrut bani mai multi l-am facut pe angajator sa imi mareasca salariul (discret, fara a cere, fara amenintari) pentru ca altfel imi caut alt job. e atat de simplu. nu stiu de ce pentru un bugetar fie el si din prefectura perspectiva de a-si cauta un alt job e o chestie extrateresta.
pentru mine , dar nah se pare ca din perspectiva unui frecator de menta la stat judec total gresit, daca nu imi convine salariul, conditile de munca etc. imi caut un alt job . ce sens are sa te milogesti de angajator , sa faci greva ..
inca nu imi dau seama de ce e nevoie de prefectura si toti angajatii de acolo. sau de consiliu judetean. ce fac unii si nu fac altii ?
ce naiba fac toti aia de acolo ? vinerea la 12 au rupt usa , incepe weekendul, traiasca!
astia pot face greva si un an , nimeni nu o sa le remarce absenta de la job, asa sunt de incarcati
ma bucür sa vad cat de bine functioneaza metoda!
-
ăă… am uitat: daca eu renunt la dreptul meu de a decide eu ce vaxuri experimentale sau nu imi fac, sa renunte toti, da! ca nu cumva aia nevaxcinati sa-i imbolnaveasca pe vaxcinati! asa si cu dreptul la greva, daca eu nu fac, sa nu faca nimeni!