Se lucrează acum la radierul general, după care urmează suprastructura bazinului.
„Una dintre provocările șantierului este apa freatică. Opt pompe funcționează în permanență de două luni pentru a se putea lucra la fundație. Ca și comparație, pompele folosite pe șantier ar fi capabile să asigure consumul pentru întreg orașul. Forajele vor fi închise după întărirea betonului turnat astăzi”, a precizat vicepreședintele CJT.
Lucrările sunt în grafic. Este o investiție de aproape 11 milioane de lei, nouă milioane fiind asigurate de la bugetul de stat.
„Bazinul de la Jimbolia este un proiect pilot pe care dorim să-l multiplicăm și în alte zone ale județului. Se vor bucura de el atât elevii, cât și cei care doresc să se antreneze sau să practice înotul în scop recreativ. Acesta va avea o suprafață utilă de 1.482 metri pătrați, fiind prevăzute toate dotările necesare”, a mai adăugat Alexandru Proteasa.
Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat în primăvara anului trecut. Bazinul va apărea pe strada „Contele Csekonics”, lângă Sala de sport „Hans Wiesenmayer”, zona în care se află și ștrandul din Jimbolia. Acesta va fi acoperit și va avea vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații pentru birouri. Asocierea de firme care se ocupă de acest proiect are la dispoziție 1 an și 6 luni pentru finalizarea sa.
foto: Facebook/Alexandru Proteasa
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!