Lipsa unei centuri forestiere complete în jurul Timișoarei se face resimțită prin poluare, praf și zgomot. Direcția Infrastructură Verde din cadrul Primăriei Timișoara a decis să trateze cu seriozitate acest subiect, astfel că sâmbătă a fost organizată o acțiune de plantare de puieți în zona de nord a centurii forestiere a orașului.
La acțiune au participat reprezentanți ai Direcției de Infrastructură Verde, împreună cu elevi voluntari de la Liceul Waldorf, părinți și profesori, dar și voluntari de la firmele care gestionează spațiile verzi din oraș.
Aceștia au plantat 1.000 de puieți – de glădiță, stejar, cer, paltin sau salcâm – în zona de nord a Timișoarei, între strada Grigore Alexandrescu și Aerodromul Utilitar. Acțiunea a fost sprijinită și de voluntarii Ecostuff.
„Plantarea va continua și sâmbăta viitoare, la această acțiune fiind așteptați circa 300 de voluntari. Vom planta, în total, în aceste două weekenduri, 5500 de puieți în zona de nord a perdelei forestiere. Comunitatea timișoreană arată din nou că e unită și vrea să transforme orașul într-unul curat, verde și sănătos”, spune primarul orașului, Dominic Fritz.
Trimite articolul
Xfelicitari si avuta grija pe perioadele secetoase. din ce vad din poze, sunt unii arbori ce s-au prins si au cativa ani, deci cineva s-a ocupat de ei.
-
Mda… Poate doar copaceii care au scapat fara sa fie distrusi de “fermierii” bronzati care cresc oi si cai in zona in fiecare vara.
Oricum, ma mir ca au reusit sa faca poze intr-un loc din acea zona fara sa se vada mormane intregi de tone de gunoaie, moloz, etc. Poate e Photoshop 😀
Vreau să știu de ce primăria dă bani pe studii care sa le spună cum să facă alte studii, iar copacii trebuie sa ii planteze voluntarii???
-
Pai voluntarii fac asta din suflet, din dorinta de a face ceva bun si frumos si folositor.
Ce a facut primaria pana acuma? Pai sa ne uitam in pozele alea cum a “transplantat” Robulicca pomii mari cu macaraua de pe nustiuce bulevard. Cum ii lua de motz, cu macaraua, radacini, nu mai aveau si ii muta in alta groapa. Plantari facute de Robu, unde toti copacii asa mutati s-au ofilit, ca sa-i faca ciuda lu Robu.
Da, sigur ca si Primaria trebuie sa faca plantari. Dar primaria ar trebui in primul rand sa protejeze pomisorii plantati. Ca sunt metode. Din plastic, din lemn, din plasa de sarma, etc. Am vazut prin alte tari. Ca daca nu face nimica, intra aia cu oile si cu caii la pascut si ramane numai amintirea unui gest frumos facut de voluntari.