Evenimentul a fost plin de strălucire şi a demonstrat încă o dată că atunci când o femeie îşi propune să realizeze ceva, nimic nu îi stă în cale. La ediţia din acest an, cele 37 de membre ale Lions Diamond Club Timişoara, coordonate de Ramona Olteanu, preşedintele anului în curs, şi-au unit forţele pentru a le reda timişorenilor un simbol al oraşului. Este vorba despre Ceasul Floral din Timişoara, care va arăta din nou ora exactă, după aproximativ 30 de ani de când nu mai este funcțional.
„Leoaicele” au reușit să adune 25.000 de euro pentru acest proiect.
„Le mulţumesc tuturor oamenilor de afaceri care au fost alături de noi în acest demers, şi fără de care nu am fi reuşit să ducem la îndeplinire ceea ce ne-am propus. Balul Florilor de Mai este unul dintre evenimentele tradiţionale ale Diamond Club, în care accentul este pus pe voluntariat, iar pentru ediţia din acest an, ne-am propus să readucem la viaţă o mică parte din istoria Timişoarei. Am demonstrat încă o dată că dacă există implicare şi dorinţă de a face lucruri bune şi frumoase pentru comunitatea din care faci parte, succesul este garantat”, a declarat Ramona Olteanu, preşedintele Lions Diamond Club Timişoara din acest an.
Lions Diamond Club Timişoara va susţine financiar, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara, şi proiectul pentru reabilitarea Ceasului Floral, astfel încât acest simbol al oraşului să revină la strălucirea de odinioară.
„Timișorenii știu ce înseamnă Ceasul Floral în istoria orașului, era un loc de întâlniri când nu existau telefoane mobile, era locul unde turiștii și nu numai își făceau o poză drept amintire, era unul dintre punctele de atracție ale orașului promovat pe vederile mult folosite în acele vremuri. Știa o Românie întreagă despre ceasul pe care îl avem noi la Timișoara. Strângerea de fonduri pentru cumpărarea mecanismului, nu ieftin, la o singură acțiune înseamnă că timișorenii chiar își doresc repornirea ceasului floral și, odată cu el, repornirea Timisoarei. 30 de ani de inactivitate a ceasului este mult, dar cu implicare și voință îl putem reda orașului. Mulțumesc celor implicați, participanți și care au contribuit la această acțiune. Meritați totul”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabără.
Iată proiectele pentru care Lions Diamond Club Timişoara a adunat fonduri la ediţiile precedente ale Balului Florilor de Mai:
- 2014 – dotarea Centrului Ṣcolar pentru Educaţie Incluzivă „Paul Popescu Neveanu” cu un atelier de tradiţii şi un cabinet de ergoterapie (preşedinte Gabriela Ṣtefan)
- 2016 – achiziţionarea unui ecograf portabil pentru secţia de Urgenţă a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara (preşedinte Mihaela Galanton)
- 2017 – achiziţionarea unui monitor de oximetrie celebrală Nonin, mai mult decât necesar copiilor născuţi prematur, care a fost donat Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ṭurcanu” (preşedinte Adina Jurca)
- 2018 – achiziţionarea unui aparat EEG pentru investigarea epilepsiei la Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ṭurcanu” (preşedinte Norica Giru)
- 2019 – achiziţionarea de holtere pentru Institutul de Cardiologie şi un electrocauter pentru secţia de Chirurgie a Spitalului Clinic „Dr. Victor Babeş” din Timişoara (preşedinte Ana Maria Sfera)
- 2022 – achiziţionarea unei instalaţii de stocare a celulelor stem pentru Secţia de Oncohematologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ṭurcanu” (preşedinte Monica Mişca)
Foto: Lions Diamond Club Timişoara
Pe aceeași temă:
FOTO. Ceasul floral, simbolul Timișoarei și al neputinței autorităților
VIDEO. Reabilitarea Ceasului floral, unic în țară, tergiversată de Primăria Timișoara
Trimite articolul
XSpritz, mai ai o bulina neagră, pe lângă celelalte zeci deja adunate.
-
cred ca e forba de floricica dansatoarea. atat a inteles. eu laud initiativa si astept ca ceasul floral sa fie functional. felicitari initiatoarelor
Felicitări pentru implicare. Iar în ceea ce îl privește pe Fritz, acesta iar se va lăuda că această reușită ii aparține… Rușine Fritz și administrației actuale!
daca un amarat de mecanism de ceas costa 25000 de euro hai sa renuntam la meserie
-
e automatic🤪 include si 2… indicatoare sau cum se numesc alea. La toate actiunile astea facute de afaceristi “filantropi” sunt cürios de un singur lucru: oare cu cat isi platesc angajatii.
bravo doamnelor. aratati si bine. 😉
Ciuhandu timp de 16 ani, Robu timp de 8 ani nu au alocat un leu pentru refacrea si intretinerea unui simbol. In schimb au tocat milioane de euro pe borduri, cosuri de gunoi, vaporase, fantani arteziene minibuse electrice care nu au putut fi nici macar inmatriculate. Atata ii duce capul pe acesti politicieni de carton
vor avea boschetarii jucaria pe care sa se catere asa cum se intampla in anii ’90