Licitația pornită în noiembrie 2020, pentru „Extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie (…) prin demolare parțială și extindere orizontală și verticală”, s-a încheiat cu câștigătorul Alex-Dia Construct, care nu este la primul contract cu Primăria Timișoara. Alex-Dia Construct lucrează la reabilitarea fațadei Operei Române, la renovarea fațadei Liceului Lenau și a reabilitat complet clădirea primăriei de pe str. Vasile Alecsandri 1.
Municipalitatea a avut patru oferte și o contestație, iar câștigătoare a fost desemnată oferta depusă de Alex-Dia Construct, în valoare de 15,3 milioane de lei cu tot cu TVA. Contractul urmează să fie semnat în perioada următoare. Lucrările vor ține 21 de luni, potrivit reprezentanților primăriei, adică până în primele luni din 2023, dacă ordinul de începere va fi dat luna viitoare.
Clădirile de pe C.D. Loga nr. 42-44 în care funcționează clinica Municipalului au fost câștigate în instanță de primărie încă din anul 2014. În cele două imobile nu s-au mai făcut investiții de foarte mulți ani. S-au obținut fonduri europene pentru reabilitarea pentru Corpului B, cu subsol (parțial) și parter, construit în anii ’60.
Ce se face de 3 milioane de euro
Reprezentanții primăriei spun că vor fi demolate parțial zonele cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie, pentru a face loc unei noi structuri, va fi reabilitat bazinul mare, dar se vor face reabilitări și la vestiare și grupuri sanitare. Zonele existente vor fi supraetajate cu un nivel, pentru noi cabinete de consultație, va fi construit un lift exterior și se va face și o extindere nouă, cu două etaje, pe locul ambulatoriului, pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare și grupuri sanitare.
Clădirea va avea și o intrare principală nouă, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa. De asemenea, vor fi schimbate instalațiile interioare și rețelele de utilități, iar încălzirea va fi în pardoseală. Tot cu bani europeni se cumpără și dotările medicale, dar și mobilierul.
Potrivit primăriei, finanțarea există de un an și jumătate, contractul fiind semnat încă din septembrie 2019. Șantierul are finanțare nerambursabilă de la UE, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Este vorba despre 7,49 milioane de lei din valoarea totală de 23,7 milioane de lei cu tot cu TVA. Termenul de finalizare al proiectului este, tot conform PMT, 31 octombrie 2022.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XEste clar Alex Dia firma abonata la banul public. Daca lucrarile vor merge la fel ca si la Opera sau liceul Lenau in acest cincinal nu se termina lucrarile. Foarte multi bani castiga acesti smenari numai din inchirierea cu ziua a schelelor, perioada in care nu misca nimic pe santier
Superb! O cladire foarte frumoasa, in zona zero a orasului se reabiliteaza cu o firma dubioasa, abonata la lucrari publice, condusa de un patron la fel de dubios, implicat in dosarul cu facturi false de la Strehaia. Sigur iese o treaba buna.
Asta ii ala de lasa deseuri in urma