Din 1 aprilie, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC Timiș) a inițiat o tematică locală de control privind respectarea prevederilor legale în locurile de joacă pentru copii. La spațiile din Timișoara au fost indisponibilizate cinci echipamente de joacă.
„Au fost verificate 6 locuri de joacă din parcuri, toate aflate în administrarea Primăriei Timișoara. S-au indisponibilizat echipamente deteriorate, fisurate, cu părți lipsă. S-au identificat locuri de joaca neîmprejmuite – Parcul Chopin și parțial neîmprejmuit Parcul Copiilor. În Parcul Carmen Silva, pe panoul de informare, nu era menționat numărul autorizației. Au fost aplicate 2 amenzi în valoare totală de 10000 lei și un avertisment”, transmit reprezentanții CJPC Timiș.
Au fost verificate și trei spații de joacă administrate de către Primăria Municipiului Lugoj, respectiv Parcul Copiilor, Parcul Comtim și Parcul George Enescu.
„Au fost depistate abateri privind echipamentele de joacă, tobogane, leagăne, balansoare, aflate într-un stadiu avansat de degradare, cu bare metalice ruginite, cadru metalic de susținere a tubulaturi din fibră cu bucăți metalice ruginite, desprinse din cadru. Stâlpi metalici de susținere fără elemente de protecție la partea superioară, cu vopseaua exfoliată, suprafețe ruginite. Scări din lemn cu trepte crăpate sau lipsă, balustrade din lemn cu elemente de siguranță lipsă, mâna curentă cu bucăți desprinse, așchii, șuruburi ruginite rămase libere, ca urmare a desprinderii unor componente. Zona de alunecare a toboganului, aflată cu bucăți de material rupte sau găurite, desprinsă din șuruburi la partea superioară. Leagăne și balansoare cu sistem de susținere înclinat, cu șezut lipsă. Nu au fost identificate panouri informative și de avertizare atât la nivelul echipamentelor de joacă cât și a spațiului de joacă”, mai transmit cei de la CJPC Timiș.
Una dintre locațiile verificate nu era delimitată de zonă pietonală și era împrejmuită doar pe o singură latură. Au fost indisponibilizate 12 echipamente de joacă și s-au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 de lei. Au fost dispuse măsuri de interzicere a utilizării echipamentelor de joacă până la intrarea în legalitate.
Acțiunile de control vor continua în tot județul până la sfârșitul lunii aprilie.
Foto: CJPC Timiș
UPDATE. Dominic Fritz: „Hărnicia care i-a cuprins pe inspectorii unor instituții din județ nu poate decât să mă bucure”
„În 2016, acum exact 6 ani și o lună, a căzut un gard la Parcul Copiilor sub greutatea plantelor netunse de Horticultura. Anul acesta a fost demis directorul care credea că este etern și am bugetat un proiect de reparații majore ale Parcului Copiilor. Azi, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a amendat Primăria Timișoara pentru gardul căzut în 2016.
Inspectorii CJPC au mai descoperit, tot astăzi, că pe un panoul din Parcul Carmen Sylva lipsește un număr de autorizație. Panoul a fost instalat la finalizarea lucrărilor de reamenajare a acestui parc, undeva prin 2009-2010, și a rămas neamendat. Până azi. Am remediat problema încă din timpul controlului”, a transmis Dominic Fritz pe Facebook.
Acesta spune că Primăria a mai luat o amendă acum câteva săptămâni pentru lipsa registrului spațiilor verzi, o obligație legală din 2007.
„Prima amendă a venit acum, în 2022. Chiar și fără amendă lucrasem deja în ultimele luni la caietul de sarcini și îl vom scoate la licitație în curând.
Trăim într-o țară în care de multe ori contează mai mult să te acoperi în hârtii decât să rezolvi o problemă. Hărnicia care i-a cuprins pe inspectorii unor instituții din județ nu poate decât să mă bucure și e un pas în direcția corectă. Avem o listă uriașă de probleme pasate în ultimii 30 de ani. Am candidat la Primărie pentru că sunt deranjat de ele. E bine dacă și alții sunt de acord că lucrurile trebuie schimbate. Le vom rezolva pe rând”, conchide primarul.
Pe aceeași temă:
FOTO. Zece magazine din Timiș controlate de ANPC, toate cu nereguli. Amenzi de 100.000 de lei
FOTO. Zece magazine din Timiș controlate de ANPC, toate cu nereguli. Amenzi de 100.000 de lei
Trimite articolul
Xle mai verifica peste 4 ani
-
Peste 4 ani le verifica numai daca castiga iar USR-ul
Daca castiga PNL sau PSD nu se vor mai verifica. Eventual se vor face iar studii de prefezaboilöitate si fezabilitate, pentru reinnoirea lor, bineinteles cu bani multi si eventual cu beculete si manele daca te dai pe tobogan. Astea sunt controale si amenzi date asa ca sa bage batzul prin gard la Primarie. Precis ca la Protectia consumatorilor este cineva care nu e de la USR. Propun ca in loc de Protectia consumatorilorv sa se numeasca Protectia PNL-istilor si a firmelor lor de casa.-
Și la Lugoj tot de la usr este primarul?….nu de alta dar am văzut în articol că acolo sunt sancțiuni mai mari
-
Serios?? I-a mai citește istorie recentă. Robu a fost pnlist. A prins 2 ani de guvern psd-pnl, 1 an de tehnocrați susținuți de PNL și 1 an de guvern pur PNL. Și cu toate astea a fost amendat în timpul asta de o droaie de instituții, inclusiv protectia consumatorului pentru timpark.
În schimb cine nu și-a făcut treabă e justiția “independenta” care aia chiar e pnlista. Robu a avut 4 dosare penale în timpul mandatelor și….? Zac toate prin sertarele Dna!
-
mascaricii de la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor ies pe teren sa-si faca planul de amenzi in timp ce bufonii de la Inspectoratul de Stat in Constructii dorm prin birouri fiind invizibili pe teren!
Parcul Copiilor reabilitat dupa un deceniu in care a fost inchis pe 2 milioane de euro bani sifonati de Ciuhandu este astazi intr-o stare deplorabila, dupa redeschidere autoritatile constatau ca toboganul de inox este contrar normelor UE fiind ok doar porcariile de plastic. Astazi tocmai aceste topogane agreate in 2012 nu mai sunt bune! Apoi a venit trubadurul Robu cu patinoarul de plastic pe care a aruncat 120.000 euro functional zero minute.
Am depus nenumarate sesizari pentru parcul de pe strada Lacului 34(in spate) intrarea Cerceilor, vai s amar , e dezastru , trewbuie facut ceva , nu mai este strop de gazon acolo, nici nu tine , trebuie gandit ceva mai rezistent, e pamant gol, copiii se joaca , inghit doar praf, parca nu ar fi destul de mizerabil orasul, daaaar….cui ii pasa de sanatatea noastra si in special a copiilor nostri???