Marți dimineață, beneficiarii Centrului de Suport pentru Situaţii de Urgenţă/Criză de la Pădurea Verde din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara (DASTM), împreună cu educatorul instituţiei au pornit de la primele ore ale dimineții o acţiune de ecologizare. Au adunat deșeurile din proximitatea centrului, până la Muzeul Satului Bănăţean.
„Cei 19 beneficiari ai centrului au adunat saci de gunoaie aruncate de-a valma pe zonele verzi din zona pădurii. Nu este prima acțiune de acest gen inițiată de Centrului de Suport pentru Situaţii de Urgenţă/Criză, care pe de o parte, are ca scop salubrizarea zonei și pe de altă parte, formarea conștiinței civice în rândul beneficiarilor. Acţiunea a fost foarte bine primită de cetăţenii din zona Pădurea Verde”, spun cei de la DASTM.
Centrului de Suport pentru Situaţii de Urgenţă/Criză de la Pădurea Verde are o capacitate de 22 de locuri în containere special amenajate, racordate la utilități.
„După metoda de succes aplicată la Centrul Sfântul Francisc, Centrul de Suport pentru Situații de Urgență /Criză demonstrează încă o dată, dacă mai era cazul, că fiecare om merită o a doua șansă. Specialiștii de aici știu bine, că uneori drumul e lung și deloc ușor, însă satisfacția fiecărei reușite, a fiecărui om reintegrat social le dă putere pentru a merge mai departe.
Centrul are menirea de a menține, reface sau de a dezvolta capacitățile individuale, pentru depășirea unei situații de nevoie socială, creșterea calității vieții și promovează integrarea socială a persoanelor aflate în situație de urgență/ de criză”, transmit reprezentanții DASTM.
Printre categoriile de beneficiari se numără persoane și familii cu copii aflate în situații de urgență/de criză, persoane autonome, care urmează a se externa din spital și nu au susținere familială, tineri proveniți din sistemul de protecție al copilului, persoane evacuate sau supuse riscului de evacuare, persoane aflate în situație de criză/ de urgență în urma unor calamități naturale, persoane lipsite din varii motive de adăpost și victime ale violenței în familie.
Beneficiarii au parte de igienizare, deparazitare, echipare, cazare temporară, mâncare, sprijin în obținerea documentelor de identitate și a altor documente de stare civilă. Persoanele sunt îndrumate de specialiștii DAS în identificarea unui loc de muncă.
Aceștia beneficiază și de consiliere și informare psihologică și suport emoțional, dar și de asistenta medicala primară, activitati socio-medicale primare, dar și de alte activități în funcție de particularitatea cazurilor.
Centrul de Suport pentru Situații de Urgență/Criză se află pe strada Avram Imbroane nr.92, Timişoara. Mai multe detalii la 0799010841 sau pe email la c.primireurgenta@gmail.com.
Foto: Facebook / DASTM
Citiți principiile noastre de moderare aici!