Reprezentanții municipalității, care au răspuns luni punctual la ultimele patru sesizări trimise de cititorii Tion le recomandă timișorenilor să folosească aplicația de reclamații a Primăriei Timișoara. Acolo, spun aceștia, dacă situația ține de instituție, va fi rezolvată.
„De mulți ani, multe zone centrale ale orașului sunt lăsate în paragină. Pe malul Begăi, între Podul de la Maria și Podul de Fier, existau multe baze sportive ale marilor fabrici timișorene, celebre. Astăzi (și asta de mulți ani) locurile acestea, altădată fala orașului, prezintă imagini dezolante. Nu există niciun interes pentru valorificarea acestora, probabil sunt lăsate la voia sorții pentru a se deteriora complet, ca ulterior să fie achiziționate de rechinii imobiliari”, ne-a informat un cititor Tion.
În replică, reprezentantul Primăriei Timișoara Bogdan Marta spune că „baza sportivă din imagini pare a fi cea pe care Primăria Timișoara a transferat-o recent către Universitatea de Vest, care o va renova. Din păcate, multe baze sportive de pe malul Begăi au fost lăsate în paragină în ultimii ani. În curând vom anunța un plan pentru refuncționalizarea acestor baze”.
O altă cititoare se plânge de starea Parcului Botanic.
„Am fost sâmbătă cu fetițele în Parcul Botanic. Am rămas tare dezamăgită ce am găsit acolo! Efectiv nu se poate așa o mizerie de nedescris. O floare nu am văzut, crengi netăiate etc… Am stat în parc aproape 5-6 ore. În primul rând, un polițist local măcar să se plimbe nu am văzut! Nu zic, sunt și oameni nesimțiți cu lipsă de respect care fac mizerie, dar tocmai de aceea este nevoie de poliția locală în parc, ca să îi sancționeze pe cei care nu respectă.
Toaleta din Parcul Botanic este vai ș-amar, ușa de fier stă să pice pe tine. Mare păcat de acest parc pentru un oraș ca Timișoara”, transmite o cititoare Tion.
Reprezentanții municipalității spun că situația se va remedia, însă durează mai mult timp din cauza birocrației.
„Din păcate, acea zonă a Parcului Botanic arată așa de câțiva zeci de ani. Actuala administrație are în lucru documentația necesară pentru transformarea parcului într-o adevărată grădină botanică, însă toate aceste investiții de anvergură necesită destul de mult timp din cauza actualei legislații”, afirmă reprezentantul Primăriei Timișoara, Bogdan Marta.
***
„Aș dori să vă trimit niște fotografii legate de curățenia din orașul nostru. Sunt fotografii de la piața din Calea Girocului”, ne scrie un alt cititor Tion.
În acest caz, cititorul este îndemnat să sune la Poliția Locală Timișoara.
„Este foarte clar lipsa de respect a respectivei asociații de proprietari față de modul în care arată orașul. Îi invităm pe cititorii dumneavoastră când mai observă astfel de imagini să sesizeze imediat Poliția Locală la numerele 0256.968 sau 0256.246.112, ori prin aplicația de sesizări de pe site-ul www.polcomtim.ro”, adaugă reprezentantul PMT.
***
„Pericol de electrocutare în Parcul Rozelor. Așa arată scena (în spate)”, ne sesisează un alt cititor Tion.
În acest caz, reprezentantul PMT spune că a transmis informația către Casa de Cultură a Municipiului pentru remedierea situației.
Foto: cititori Tion
Imaginile ne-au fost transmise de către mai mulți cititori Tion, cărora le mulțumim pe această cale. Dacă și tu ai surprins imagini care pot deveni o știre, le poți trimite pe pagina noastră de Facebook sau pe adresa redactie@tion.ro.
Trimite articolul
XUn gunoi care nu iasă in stradasa vadă cum arată orasul, cum de a ți votat un asemenea specimen?
Toti sunt o apa si un pamant. Pana si politia arunca chistoace pe strada.
Plecați din Timișoara cat mai puteți.
-
👌