Cele 12 defibrilatoare automate, care vor fi amplasate în zonele pietonale cu densitate mare de pe raza orașului, au fost cumpărate de Primăria Timișoara și Spitalul Clinic Municipal de Urgență, cu bani de la bugetul local.
Defibrilatoarele Externe Automate (DEA) pot fi folosite cu ușurință și nu necesită cunoștințe medicale de specialitate din partea utilizatorilor. Ele sunt dotate cu comenzi vocale care îi îndrumă pe aceștia, explicându-le pas cu pas ce au de făcut.
Este important de menționat că dispozitivele sunt de înaltă tehnologie, astfel încât acestea nu acționează în cazul în care detectează activitate cardiacă la persoana asupra căreia urmează să fie folosite.
Defibrilatoarele vor fi montate în zone precum Piața Unirii, Piața Libertății, cartierul Iosefin, Piața Traian, Sala Olimpia, în care există posibilitatea supravegherii video, pentru a fi prevenite actele de vandalism. Accesul la defibrilatoare va fi liber.
Polițiștii locali, dar și personalul angajații STPT urmează să participe la cursuri de prim-ajutor și să fie instruiți cu privire la cum funcționează aceste defibrilatoare pentru a putea interveni în caz de urgență.
Primăria Timișoara, prin Administrația pentru Sănătate și Educați, va încheia acorduri de parteneriat cu ISU Banat și Spitalul Municipal, pentru amplasarea, utilizarea și mentenanța acestor dispozitive.
Mentenanța defibrilatoarelor va fi asigurată de Spitalul Municipal, în timp ce ISU Banat se va ocupa de instructajul de specialitate pentru polițiștii locali care desfășoară muncă de teren.
În următoarea etapă, se dorește conectarea acestor defibrilatoare la baza de date a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, astfel încât în momentul utilizării dispozitivelor să se realizeze legătura direct la Ambulanță care, astfel să poată interveni mult mai rapid la cazuri de urgență medicală.
Pe lângă cele 12 defibrilatoare, Primăria Timișoara plănuiește să achiziționeze alte trei, care vor fi montate în sediile proprii.
Vă reamintim, în ultima perioadă, cei de la Asociația MENSAVE au montat și ei defibrilatoare, la Aeroportul Internațional Timișoara, în Gara de Nord și în centrul orașului, pe Palatul Lloyd.
Potrivit statisticilor, 70.000 de români mor anual din cauza unui stop cardiac. Pentru că ambulanța nu ajunge mereu la timp, defibrilatoarele automate ar putea salva nenumărate vieți.
Pe aceeași temă:
FOTO. Defibrilator automat, instalat în centrul Timișoarei. Aparatul poate salva vieți
Trimite articolul
XIn 2 săptămâni dispar pentru a fi folosite ca startere pt mașini în diminețile reci.
Să vezi, numai, ce or să se mai defibrileze banatustanezii, fără număr, fără număr!…
Aparatura inventata prin anii ’60. Cum de fix acum impanzesc zonele publice de ele peste tot prin lume? Cumva cad oamenii ca mustele de la doza 3 de climate change?
-
Nu amice. Abia acum apar în România .
-
Abia acum incepe zeama aia a lui Cîțu și Arafat să-și facă efectul.
Cam ciudată coincidență între creșterea numărului de infarcturi / AVC-uri și amplasarea defibrilatoarelor.
Dar inteligenții care au mers ca oile la așa-zisa vaccinare, caută scuze ca sp ocolească motivul real al amplasării defibrilatoarelor.-
Asta este altceva. Da, incidenta tromozelor si implicit a tuturor patologiilor secundare lor a crescut. Da, este si Vaccinul in paralel cu CoVid-ul cauza incidentei mai sus mentionate. Cine spune altceva minte sau este total dezinformat. Exista statistici exacte care specifica in ce procent cauzeaza vaccinul tromboze si nu numai.
Defibrilatoarele in schimb sunt standard in Vest peste tot de cel putin 10 ani, hai 15 de ani in functie de tara si politica specifica. In cazul de fata, este intr-adevar o coincidenta, ba chiar are legatura directa cu fondurile europene accesate amplificat fata de anii trecuti
-
-