Ordinul de începere a lucrărilor de la Clinica de Balneologie a Spitalului Municipal s-a dat la sfârșitul lunii iulie. Aproape patru luni mai târziu de la acel moment, reprezentanții primăriei ne anunță că „au început lucrările pentru «Extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Timișoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, prin demolare parțială și extindere orizontală și verticală», proiect cu o valoare de aproape 13 milioane de lei, finanțat din fonduri europene”.
Potrivit PMT, până acum s-au făcut lucrări de desfacere și demolare, după ce spațiul a fost eliberat și s-a putut asigura accesul utilajelor de dimensiuni mai mari.
Vă reamintim, proiectul de reabilitare vizează Corpul B al clinicii, construit în anii 1960, destinat ambulatoriului. Clinica funcționează la o capacitate redusă, iar bazinul cu apă termală nu a mai folosit din 2008, adică de 13 ani.
„Lucrările vizează: desfacerea/demolarea parțială a zonelor cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A; extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior; o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești”, informează aceeași sursă.
Corpul B își va păstra rolul actual de ambulatoriu și va avea o intrare principală din exterior, care ar urma să permită accesul persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa.
„Se vor realiza finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier. La finalul lucrărilor, noua clădire va fi din nou racordată la rețeaua de alimentare cu apă termală”, mai transmite PMT.
Banii vin prin POR 2014-2020, în baza contractului de finanțare semnat în 10 septembrie 2019. Licitația PMT a fost lansată în noiembrie 2020 și a fost câștigată în mai 2021 de către Alex-Dia Construct, cu o ofertă de 12,8 milioane de lei fără TVA. Lucrările trebuie să fie gata în 21 de luni, iar primăria pregătește și documentația pentru reabilitarea Corpului A de clădire.
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!