Situație foarte grea pentru un cuplu din Timișoara. Mitică și Lucia nu sunt căsătoriți, dar locuiesc împreună de mulți ani. Nu plătesc chirie, însă condițiile în care stau sunt greu de imaginat.
Casa în care locuiesc de 14 ani nu are toate geamurile și nici electricitate, apă sau canalizare. Pare mai degrabă părăsită deși se află la doar 15 minute de mers pe jos de Iulius Town.
Mitică și Lucia trăiesc din pensia femeii, de doar 1.369 de lei lunar. Bărbatul a fost diagnosticat cu TBC și AVC, iar reprezentanții Centrului Incluziune Socială din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara caută acum soluții pentru ca acesta să beneficieze de pensie. Demersul este destul de anevoios pentru că bărbatul, cu excepția perioadei în care a fost angajat în mină, a lucrat la negru în construcții. Partenera sa de viață a fost, de asemenea, diagnosticată cu TBC.
Mitică și Lucia se încălzesc cu o sobiță. Nu au bani pentru lemne, ci adună obiecte de mobilier aruncate de alți oameni pe care le pun pe foc.
Pe lângă banii de care ar avea nevoie să-și cumpere de la farmacie tratamentul lunar recomandat de medici, cei care vor să-i ajute le pot oferi alimente și lemne. De un real folos ar fi instalarea unui panou solar, care să le asigure energie electrică.
Mitică are doi copii, care nu îl ajută cu nimic și nici nu țin legătura cu el. De ani buni nu i-au mai răspuns la telefon. De asemenea, Lucia are un fiu care locuiește la Dumbrăvița, însă susține că nu vrea să știe nimic despre ea. Un alt fiu i-a murit în Italia.
„De la spital ne-au dat medicamentele astea”, ne spune Lucia cu lacrimi în ochi, arătându-ne rețeta. „Mai am 200 de lei până în 14 februarie, la pensie, nu știu ce să fac: să cumpăr medicamente sau să iau ceva de mâncare”, ne-a povestit, printre șiroaie de lacrimi, Lucia.
Femeia se pregătea să gătească varză murată cu orez. De altfel, cam acesta este meniul zilnic al celor doi: varză murată cu orez și varză murată cu cartofi.
Toți cei care doresc să ajute aceste persoane greu încercate pot lua legătura cu angajații Centrului Incluziune Socială din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, de luni până vineri, între orele 8 și 16, la numărul de telefon 0256.293.884.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
Xsi beserica ce face?
-
Adună taxe de la prostime.
-
Harul lui Dumnezeu ne însoțește peste tot.
-
-
Mai ajuta și biserica unele cazuri sociale. Nu sunt bisericos, dimpotrivă, resping religia, dar tre să recunosc că în ultimii 2,3 ani am văzut diverse acțiuni de ajutorare a semenilor din partea Mitropoliei Banatului. Fie pt amărâți, fie pt nevoiași sau pt familii aflate în momente dificile .. întrebarea mea e , da statul ce face ? La cat de multi oameni amărâți și nevoiași sunt in Ro, dacă ar fi sa i ajuți pe toți intri in faliment …
Dar de ce nu se dau în tinere la cineva ? Sunt convins ca ar găsi mulți doritori care sa îi ia în tinere și sa îi ajute financiar. Într-un final, dacă copiilor nu le pasă de ei,lor de ce le-ar păsa de copii ca sa le lase casa? Ar trebui sa se dea în tinere, cu un contract bine făcut cu o anumită suma lunară și cu uzufruct viager. In acest mod ar avea bătrâneți mult mai ușoare. Nu vreau sa par insensibil dar ar fi cea mai simpla și mai buna varianta pentru ei.
-
Casa este de la stat …
-
A, deci in (intre)tzinere, ok, atunci.
Locuiesc pe strada Pomiculturii, langa pomul gros
Ar putea sa-i ajute Liga pantru ajutorarea Ucrainei. Pentru statul roman ei sunt morti la fel ca si cei 5 milioane.
SĂTUL DE IPOCRIZIA LUI FRITZ…Cu banii platiti d la buget ptr nu știu ce studii de mucava,doar de sifonat bani, li se putea RIDICA O CASĂ, pe terenul Primăriei și pusă ieftin la dispoziție