Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, „în zilele secetoase și cu temperaturi ridicate, udările pe parcursul dimineții, din două în două zile sau chiar zilnic, dacă e necesar”. Udările se fac cu apă nepotabilă din surse ale firmelor care se ocupă de spațiile verzi din Timișoara.
Primăria Timișoara prezintă și un raport al udărilor de astăzi:
- Udări de arbori în toată zona Bucovina, în zona Steaua – mai ales, materialul nou plantat anul trecut, Bd. Sudului, zona Pepinierei;
- udări de arbori și arbuști: ambele maluri ale Begăi + 18 străzi din proximitate, Jiul, Calea Aradului, Platou statuie Învingătorul – Take Ionescu, Piața 700
- udări ale prunilor ornamentali, arbori și arbuști: Bd. Pârvan, Str. Cluj, zona Ion Vidu, Parc Studențesc, zona Termal, Biblioteca UVT, cireși Bd. Take Ionescu, arbori – Str. Filipescu, Medicinei, Piața Romanilor, Bd. 3 August 1919, Calea Lugojului
- udări de arbori – Bd. Eroilor de la Tisa, Bd. Victor Babeș, Bd. Mihai Viteazu, Calea Circumvalațiunii
- udări de arbori și flori, magnolii: Bd. Mihai Eminescu, zona Hidro, parcarea primăriei, muzeu, Piața Libertății, Unirii, Piața Mărăști, Spital Municipal, Str. Alecsandri, Str. E. de Savoya
- udări jardiniere cu flori: Piața Victoriei, Bd. C.D. Loga, Ceas floral, Continental, Bastion, jardinierele și terasamente cu flori amplaste pe poduri, sens giratoriu Mărăști și Str. Mărășești, Bd. Simion Bărnuțiu, Prefectură, Piața N. Bălcescu, pasaj Jiul, sens giratoriu Michelangelo
- udări (flori, gazon, arbori, unde e necesar) în parcurile: Rozelor, Botanic, Scudier, Alpinet, platou Parcul Copiilor, gazon: Piața Regina Maria, Catedrală, Bd. Republicii, Continental, pasaj Michelangelo.
- udări în zona minipădurii urbane – se fac în anume etape ale procesului de dezvoltare, la indicațiile specialiștilor peisagiști care s-au ocupat de plantare.
De asemenea, potrivit municipalității, lucrările de cosiri, tăieri de corecție, întreținere a zonelor plantate cu flori, curățenia parcurilor și scuarurilor, întreținere și reparații mobilier (bănci, pergole, piese din locurile de joacă) sunt în grafice.
Foto: PMT
Dacă sesizați locuri în oraș unde este necesară intervenția echipelor de întreținere a spațiilor puteți raporta situația AICI.
Trimite articolul
Xnu vreau sa fiu carcotas, dar in anul 2022 noi udam cu furtunul iarba si copacii, in plina zi „torida„… cand se poate automatiza toata treaba si dimineata cand te trezesti sa fie totul ud.
-
automaticele nu pot fi mituite sa voteze
-
pardon, SANTAJATE
-
Sa spui ca lucrarile sunt in grafic, este o jignire imensa a locuitorilor Timisoarei. Iarba se tunde doar pe bulevardele principale o data la 2 luni. Asta inseamna de exemplu pe Bld Barnutiu capite de fan din loc in loc pt ca ajunge sa depaseasca 50 cm inaltime in 2 luni. Bataie de joc. In Parcul Rozelor va rog sa nu mergeti pentru ca va va durea sufletul, stiind cum arata acum cativa ani.
La lucrarile alea de la scoala 30, mai cirge apa aia non stop tone la canal pe Martir Nagy Eugen? ar fi de ajuns atat pentru spatiile verzi ci si pentru a spala tot orasul. intreb.
Ia apucati-va si de AMBROZIE. In lateralul Catedralei, pe marginea noului trotuar, plin de ambrozie. In jurul noului sens giratoriu Torontalului-Gr. Alexandrescu, si pe marginea noii strazi latite la 4 benzi Gr. Alexandrescu de la Calea Aradului pana la Torontalului si chiar pana la Ocsco=ambrozie.
Tundeti si vegetatia de langa sosele ca daca mergi cu bicicleta dai cu capul in craci. Si pe pistele de biciclete la fel.
Apropo de la care foraje apa de udat ….surse proprii …..buna gluma….!!!!!