Altădată fala orașului pentru sutele de lalele de toate culorile, parcul încă este căutat de timișoreni și vizitatori, care au observat că iarba a năpădit vecinătatea florilor aduse din Olanda.
„Vorbim despre o situație excepțională, care se întâmplă doar primăvara, timp de câteva săptămâni, în care din cauza vremii prielnice iarba crește cu 1-1,5 centimetri pe zi. În aceste condiții, Direcția Infrastructură Verde a solicitat firmelor cu care Primăria Timișoara are contracte de întreținere a spațiilor verzi o mai mare mobilizare în oraș, lucru care s-a și întâmplat, lucrătorii acestor firme făcând ore suplimentare în ultima săptămână și au lucrat chiar și sâmbăta astfel încât în unele zone din oraș acest fenomen este ținut sub control. Există și câteva excepții, iar deficiențele vor fi remediate cât de repede se poate”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Timișoara, Bogdan Marta.
Parcul Justiției a fost modernizat și inaugurat în 22 decembrie 2015. În primăvara anului 2016, peste 100.000 de flori au putut fi admirate în parc: lalele de toate culorile, inclusiv negre, ghiocei, zambile, narcise.
Lucrările au costat 2,09 milioane de lei, aproximativ 463.000 de euro, majoritatea banilor venind de la Uniunea Europeană. Rapid, Parcul Justiției s-a transformat atunci într-un punct de atracție al orașului, pe rețelele de socializare fiind postate numeroase fotografii din acest loc.
Din păcate, în ultima perioadă, în Parcul Justiției pot fi văzute tot mai puține flori și tot mai multă iarbă și buruieni. Directorul interimar al societății Horticultura, Dan Lucian Rusu, ne-a declarat că gazonul ar trebui tuns la zece zile, ceea ce susține că se întâmplă, dar ca să arate bine ar trebuie și mai des tuns în luna mai.
„Pe tot parcursul anului facem toaletare de arbori, iar tijele lalelelor trebuie tăiate pentru a proteja bulbii, operațiune care se face după ce se usucă florile. Noii bulbi ar trebui plantați în luna septembrie pentru că o parte dintre cei existenți nu mai apar. Deocamdată nu avem comandă de la Direcția Infrastructură Verde a Primăriei Timișoara, dar e timp. Însă trebuie plantați bulbi ca să avem un covor de lalele la primăvară”, a declarat pentru Tion directorul interimar al societății Horticultura, Dan Lucian Rusu.
foto: Tion
Trimite articolul
XAsa e si in Germania, ce va tot plangeti ? Chiar nu mai intelege omul ce vreti ! Se poate si mai rau, uitati-va la Sahara.
pe vremuri, HORTICULTURA-societatea Primariei, avea angajati care se ocupau de intretinerea orasului!
primarul suna si cerea imediat o intervntie!
Si erau doar catiova sefi si restul muncitori!
Acum, e o directie in Primarie cu multe lacuste sefi si firme de aiurea, tot cu multi sefi si fara muncitori!!
Doar banii sunt importanti!
Pai cine sa taie iarba daca-s numai taietori de frunze?
mii de “multumiri” primarului care se ocupa asa de bine de oras, chiar putem spune ca nu ne lipseste nimic
@sahara, o fi si in Germania zone uitate (poate mai mult in est) insa am trait si eu in Germania cativa ani, in vest cei drept, intr-un orasel mai micut decat Timisoara, insa fiecare pata verde publica, in special in centru, era tunsa regulat si mai mereu arata civilizat.
acu traiesc in Austria, in orasul dupa care este numit in forma mica Timisoara, si la fel se tunde iarba regulat.
fenomenul din articol este inca odata un motiv pentru care probabil multi pleaca. nu doar pentru bani se pleaca dincolo, ci si pentru un mediu mai bun de viata. in Romania nu … se … vrea.
Astăzi în Dacia o echipă de 14 muncitori au tăiat vegetația cu motocoase. O motocoasă e 4000 RON. Un tractoraș e 18000 RON și tăia în același timp aceiași suprafață cu doi oameni, îl pun la socoteală și pe cel care ajuta la încărcarea resturilor vegetale. Mie mi se pare că nu se fac deloc calcule de eficiență.
Ne trebuie un gradinar. Da’ unu profesionist, ceva Gradinar Sef. Parca am vazut o reclama zilele trecute pe Tion la ceva firma de gradinari, o fi vazut-o si fritz? Desi daca stau bine sa ma gandesc, ar putea fi latcau, ca la colterm si-a terminat treaba, experienta are, ca a lucrat la Horticultura ceva ore in folosul comunitatii, ar fi la marele fix. Si iarba cosita propun sa fie impartita votantilor acestor revolutionari ai bunei guvernari.
Vorba rusului “gazonul ar trebui tuns mai des,” doar ca in parc nu prea se mai gasesc zone cu gazon, asa ca ar fi bine sa ne explice cind trebuie tunse buruienile.
in mare e plin de papadii, care ajuta foarte mult albinele. pentru natura este mai ok asa, nu va mai plangeti aiurea.
Sa-l vad pe prostovanul care ajunge “in doi pasi” de la Primarie in parcul justitiei.
N-ați înțeles nimic! E pe bio trendul, să lași natura să își facă de cap, e Timișoara sălbatică!
Da nu vad nimic anormal, adică în diagonală de parc de ani de zile “au crescut buruienile”, adică în primărie. Acuma doar se schimba un tip de buruiana cu alt tip. Tot din aceeași familie, buruieni de dreapta, tot care sug seva cetățeanului. Așa că asta e la moda: buruiana!
Asta am votat, asta avem!