Fântâna cu Pești din Piața Victoriei ar fi trebuit să intre în șantier încă din anul 2019, când a fost semnat contractul de proiectare și execuție, însă fosta administrație a transmis la acea vreme că nu vrea să o lase acoperită „peste vară”.
Dacă prima licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a Fântânii cu Pești a eșuat, a doua a fost câștigată de SC JDA Consult SRL, o firmă din Timișoara, cu o ofertă de 644.487 lei cu tot cu TVA, echivalentul a peste 130.000 de euro. Contractul a fost semnat în iunie 2019. În două luni ar fi trebuit să fie gata proiectarea, iar în alte zece luni execuția – ceea ce nu s-a întâmplat.
Data începerii lucrărilor trecută pe panoul de șantier era 25 mai 2020, iar termenul de finalizare 25 martie 2021. Următorul termen promis de administrația locală a fost februarie 2022, dar constructorul nu și-a respectat angajamentele. Pentru fiecare zi de întârziere, municipalitatea a anunțat că va penaliza firma CS JDA Consult SRL cu 3.500 de lei, însă acest lucru va fi decis abia după recepția lucrării, care încă nu a avut loc.
Raportul de expertiză a arătat că la Fântâna cu Pești se impun lucrări de reabilitare avansate, aceasta fiind prima lucrare complexă de la construirea fântânii din anul 1957. Inițial, fântâna a avut forma unei stele cu cinci colțuri, pe care erau așezați pești de bronz.
Peștii ornamentali au fost restaurați cu ajutorul unui specialist din București, la cererea Direcției de Cultură.
Vineri, 18 noiembrie 2022, a început demontarea gardului care împrejmuiește Fântâna cu Pești, astfel că, în curând, timișorenii și turiștii o vor putea admira din nou.
Foto: Tion
UPDATE. Penalitățile pentru întârziere vor fi stabilite în curând
Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, în curând urmează să fie stabilite consecințele pentru întârzierea acestui proiect.
„Închidem ultimul proiect preluat în stadiu de abandon. La fel ca fațada Operei, fântâna cu pești era un șantier lăsat de izbeliște. După discuții lungi și dure, constructorul a înțeles că nu există spațiu de negociere, iar lucrările au fost reluate.
După Drumul Boilor, Alexandrescu, Prezan, Măcin sau fațada Operei, acest proiect este ultimul proiect eșuat, resuscitat și finalizat.
E inadmisibil ca o astfel de lucrare să dureze 2-3 ani și consecințele pentru întârziere vor fi cuantificate curând”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.
Pe aceeași temă:
FOTO. Putem doar spera ca Fântâna cu Pești, simbol al Timișoarei, să fie gata în februarie
Trimite articolul
XIncredibil!
Lipseste detergentul!
-
Vineeeeee. Asteapta pana la uikent, ca sigur va fi cu spuma in ea. Plus ca aia cu grafiti, abia asteapta sa o “infrumuseteze”.
O “opera de arta” cu unul pletos pe vopseaua aia noua ar fi minunat!
Intrebare: Are cumva si LED-uri colorate? Ca cineva era tare infocat ca sa aibe! Nu c ar fi mai frumoasa, dar ar fi fost mai scumpa. Plus mentenanta…. ceva de genul abonament la banii de mentenanta.
Da oare manekle are ?-
Fix asta ma intrebsm si eu. Fara e leduri e degeaba. Sper ca firma din cluj s-a ocupat.
-
Adica firma castigatoare sa fi subcontractat cu firma din cluj. R o practica.
-
-
-
Sper ca e un trucaj foto, n-ai cum sa receptionezi asa ceva.
-
Eu nu ,doar așa poți băga bani in buzunar și să te lauzi că făcut un proiect
-
Si ce ma rog au reparat? I-au dat un strat de vopsea?
-
Pare ca a rămas la roșu, măcar la gri dacă ajungea…
Arata la fel de prost ca si inainte :))) .
dupa poze apa poate fi scoasa si montate lumini de Craciun
Ba, numai o culoare pentru toata fantana?
Daca ati fi facut-o cu doua sau trei culori (nu tipatoare, ci asa mai domoale) ar fi aratat mai bine, Dar aici de jos pana sus, inclusiv ghivecele, intr-o singura culoare. arata cam monotona.
Si daca ma uit si la cum de exact a fost turnat betonul , acolo jos, sub marginea exterioara a bazinului, ma gandesc ca ati avut multi Dorei in echipa. Chiar ar fi fost prea greu sa faca un cofraj mai stabil pentru turnat betonul? Sare in ochi, zici ca aeste fantana din capatrzul satului si nu o fantana , renumita din centrul Timisoarei. Oare cat a fost toleranta la turnatul betonului? Plus, minus 5 centimetrii? Uitativa pa pozele afosate, Cred ca e poza 3 sau 4. .
jur ca era mai eleganta inainte
Arata cel putin ingrozitor. Daca sunteti familiari cu ghivecele de flori de prin Dedeman, stiti la ce ma refer. E bine totusi ca e facuta de mantuiala, o sa fie revopsita la anul, poate o fac atunci mai frumoasa.
Sincer e mai urata ca inainte acum pare ceva ffff.simplu si apa aia parca e o stropitoare si le-au trbuit 2 ani de furat ca sa faca asa ceva?????
Eu stiam ca ROBU e simbolul orasului.
-
🤣🤣🤣
Bravo Robu! Ai facut-o rosie ca si piata libertatii! Traiasca micROBU!
Sa va fie rușine nenorociților!!!!Va rog sa nu mai scoateți un cuvânt!!@
Când eram copil, era mare eveniment sa vad fântână arteziana din centru. Am inclusiv poze cu copii mei lângă peștii de la fântână. După ce a stat ascunsa, m-am așteptat sa apară în haine noi, de gala, ceva sa ma dea pe spate după trei ani de munca și bani investiți. ….arata ca o tasnitoare din beton de la Dedeman. Unele de acolo parca au finisaje mai atent făcute
Oriibila si de prost gust. Dintr- o stea simbol al comunistilor infecti, intr- o fantana demna de un sat/ comuna. Construita- n 57, ar trebui dracu mutata intr- un cartier mai plin de batrani si facut ceva calumea acolo.
Kitsch maxim.
Timisoara ar trebui sa depuna cerere la Cartea Recordurilor pentru cea mai mare Oala de Sarmale din Lume. Sigur ar castiga.
Pe asta s-a cheltuit cat?! Poate ma insel, dar asa a arata fantana de cand ma stiu…aaah, las’ca antreprenorii prietenii bugetelor locale au si ei ceva lemne de foc pentru iarna, saracii.