Palatul Lloyd, văzut de afară, este una din cele mai frumoase clădiri din centrul Timișoarei. Pe de altă parte, interiorul clădirii monument istoric este departe de a fi în starea ideală. De la umezeală infiltrată în pereți și zone unde tencuiala decorativă a căzut, sunt multe puncte unde este necesară intervenția.
E greu de făcut o asemenea reparație, ținând cont de faptul că imobilul este monument istoric, așadar nu poate fi abordat ca orice altă clădire.
„Clădirea rectoratului Universității Politehnica Timișoara, cunoscută ca și Palatul Lloyd face parte din Ansamblul urban interbelic «Corso» care este un monument istoric înscris în Patrimoniul cultural național al României, cod LMI – TM-II-a-A-06115, motiv pentru care orice lucrări de reparații sau întreținere se fac doar cu aprobarea și supravegherea strictă a reprezentanților Ministerului Culturii.
În acest sens, lucrările demarate la clădirea rectoratului s-au împărțit în două etape: lucrări de reparații la exteriorul clădirii – fațada spre Piața Victoriei, BLv. Republicii respectiv curtea interioară a clădirii și lucrări de reparații interioare la zonalele comune din clădire cum ar fi casa scării și holurile interioare”, transmit reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara.
Lucrările la fațadă sunt finalizate, iar pe scara interioară constructorii fac ultimele intervenții. Cel mai probabil, vor urma reparațiile din interior, având în vedere că deja există un proiect în acest sens.
„S-au împărțit lucrările în aceste etape, luând în considerare faptul că pentru o reparare și o conservare cât mai facilă a elementelor și ornamentelor din spațiile interioare trebuie avută în vedere eliminarea surselor de umiditate de la nivelul acoperișului, balcoanelor și cursivelor din curtea interioară și o serie de hidrofobizări exterioare.
În acest moment, lucrările de la fațada clădirii spre Piața Victorie și Bulevardul Republicii sunt finalizate, urmând să se demonteze ultimele elemente de schelă, iar lucrările din curtea interioară sunt în faza de finalizare, fiind deja hidrofobizate majoritatea elementelor.
După finalizarea completă a lucrărilor de la exteriorul clădirii, se va trece la următoarea etapă și anume aceea de reparații și întrețineri interioare. În acest sens, există deja proiectul de reparații și refacere a elementelor și ornamentelor interioare, urmând să fie demarate lucrările de execuție”, mai spun cei de la UPT.
Construit în prima parte a secolului XX, Palatul Lloyd din centrul Timișoarei a trecut printr-un amplu proces de renovare, care a costat peste 1 milion de euro.
foto: Tion
Pe aceeași temă:
Fațada rectoratului Universității Politehnica Timișoara va fi renovată cu peste 1 milion de euro
Trimite articolul
XESTE O MIZERIE ACEASTA INITIATIVA.DE CE NU ATI FOTOGRAFIAT SCAUNELE DIN PIELE DE LUX EXAGERAT .SUNT EXACT CA CELE DIN PARLAMENTUL ROMANIEI.STITI CAT A COSTAT UN SCAUN?CLADIREA A FOST RENOVATA IN TRECUT DAR PROST.CINE RASPUNDE PT MANAGRMENT DEFECTUOS? BUNICA CA DOAR NU CEI CARE AU FACUT-O DE OAIE.
Așa e la upt mai ales sub actuala conducere. Lauda, fațadă, afara vopsit gardul… Păcat ca nu ați fotografiat biroul rectorului sau sala senatului.
Care este fatada de vis ? E absolut banala. Vor bani si de interior ? Ce fac cu banii studentilor ? Ii toaca tot ei, si vor si banidin bugetul timisorenilor ? Nu au primit destul ? Cat mai vor pana sa le fie de ajuns ?
Nu cred că Robu este de vină, sper să fie reales, cântă bine.
PROST MANAGEMENT. RUSINE.
Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul.
Asa sunt majoritatea caldirilor “renovate’ din timisoara. Uitati-va bine cum “renovarile” se opresc doar la fatada. Desori lateralul cladirii e uitat si il ia draq.