Dacă în 2020 nu au putut merge la biserică să ia parte la slujba de Înviere, timișorenii n-au mai stat în case în al doilea an al pandemiei de coronavirus. Au stat cuminți în fața Catedralei Mitropolitane, cu măști de protecție pe chipuri, să asculte slujba oficiată de ÎPS Ioan, iar la miezul nopții au luat Lumina Sfântă, pe care au purtat-o spre case.
Forțele de ordine au fost în zonă să se asigure că se respectă distanțarea. Preoții nu au purtat mască de protecție, iar distanțarea fizică nu prea le-a ieșit tuturor timișorenilor adunați la slujba de Înviere de la catedrală.
În prima zi de Paște, la catedrala din centrul orașului a început Sfânta Liturghie arhierească, de la ora 9. După-amiază, începând cu ora 17, are loc a doua Înviere, după care este programat concertul Corului Catedralei Mitropolitane. A doua zi de Paște începe cu Utrenia, la ora 8.30, continuă cu Sf. Liturghie la 10 și se încheie cu Vecernia, la ora 17.
Din noaptea de Înviere şi până la Înălţarea Domnului, timp de 40 de zile, salutul creştinilor ortodocşi este „Hristos a înviat!” și răspunsul „Adevărat a înviat!”.
Pe aceeași temă:
UPDATE. FOTO. Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge sâmbătă seara la Timișoara
Trimite articolul
XDin poza atasata se vede clar ca “distantarea” a fost respectata ca la carte!!
Ce poti cere unei natii de habotnici ignoranti?
Slaba prezenta. Biserica si statul mafiot au distrus in mare parte religia, cunosc multa lume care, pe buna dreptate, considera preotii niste golani prefacuti si hoti. Am fost la niste botezuri, Inviere, nunti si inmormantari…intodeauna”spectacolul” pus in scena de preoti a fost gretos…cu toate ca erau foarte bine platiti cu greu isi ascundeau plictiseala si nerabdarea sa incheie slujba…tot ce faceau era mecanic…lipsit de implicare sufleteasca, pasiune, convingere…nu erau in stare sa rosteasca o fraza fara sa citeasca de pe hartie. Fetzele lor se luminau abia cand scapau de “povara” slujbei.
Pacat, cu vastele resurse financiare Biserica putea promova ajutorarea si propovaduirea binelui in comunitati.
-
ce rost are sa se implice cand ei stiu bine ce iq scazut are clientela? ei nu observa detalii de genul, nici nu-i intereseaza. ei vin acolo ca asa li s-a spus de cand erau mici, ca niste robotei.
-
@tibi ai dreptate, nu trebuie sa depuna nici un efort…turma vine. Cunosc persoane care nu cred in Dumnezeu sub absolut nici o forma…dar totusi la nunta si botez au mers la biserica.
Majoritatea nu este cu adevarat pregatita sa puna capat acestei sarlatanii care a ajuns religia…desi vad si stiu ce se intampla.
Pentru cine crede cu adevarat in Dumnezeu, sa mearga de mana cu mireasa in biserica sa se roage si sa ceara pesonal binecuvantarea Domnului…imi pare muuult mai frumos, pur si aproape de Dumnezeu ca platitul taxei la preoti.
In mod normal botezul, inmarmantarile si cununia la biserica ar trebui sa fie gratuite…cu o cutie pentru donatii unde fiecare sa doneze daca si cat vrea…asa ad eu problema.
Inca ceva, astia rai, egoisti,hoti,care va certati si injurati aproape, zilnic cu cineva…pentru ce naiba unii va mai considerati credinciosi? Credinta este despre bunatate, iertare, sacrificii, dreptate, intelegere, intelepciune…asta inseamna credinta in Dumnezeu, nu ocazional semnul crucii si ceva donatii la biserica.
-
De ce ati purtat masti in casa domnului? Va indoiti de puterea lui ca nu va putea proteja?
Tocmai am vazut o poza cu slujba de la Brasov! Alta liga de civilizatie!
Cat a putut sa se scufunde Timisoara cu toti moldovenii habotnici!!
-
hahahahahahahaa. asa sa te bati singur pe umar. ca sunt moldoveni. am ras tare, felicitari, esti cel mai prost astazi.
-
Holtenii, nana. Moldovenii au venit in anii 70- 80 in Timisoara.
Moldovenii contemporani sunt majoritatea diasporezi.
Cel care imparte lumina nu are nevoie de masca…chiar daca legea impune.
Cei de la MAI se pare ca au fost orbiti de lumanari…
Ultimul val de COVID din India a inceput cu un festival religios.
Sarbatori freicite!
-
Lasa, bre!
Pomana sa fie tapana!