Piatra de temelie a construcției a fost pusă la finalul lunii noiembrie a anului trecut de către ultimii trei rectori ai Universității Politehnica din Timișoara – Florin Drăgan, Nicolae Robu și Aurel Șerban.
Cele două noi corpuri de clădire care vin în completarea clădirii deja existente pe Bulevardul Vasile Pârvan, unde are sediul Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului a Politehnicii.
Investiția este finanțată cu 27 milioane de lei printr-un program POR de dezvoltare a infrastructurii educaționale.
Conform ADR Vest, lucrările sunt realizate în prezent în proporție de 17%. Pentru clădirea cu parter s-a făcut fundația, iar cea de-a doua clădire cu trei etaje se va conecta cu clădirea existentă și construcția tip parter. Pentru clădirea deja existentă se face termoizolare și se fac și lucrări la o viitoare parcare, iar în total, în zonă, urmează să fie amenajate 110 locuri de parcare. Se va construi și o pasarelă până la Biserica Studenților.
„Sediul actual al Facultății de Chimie va fi eficientizat energetic, modernizat și extins cu noi spații funcționale. Noul Corp A, în regim parter, va crea accesul principal în facultate dinspre Bulevardul Vasile Pârvan și va asigura distribuția persoanelor spre construcția existentă și spre noul corp B, fiind realizată și legatura cu Biserica Studenților din vecinătate printr-o pasarelă supraterană. Corpul B este prevăzut în regim S+P+3E”, spun reprezentanții ADR Vest.
Peste 650 de elevi vor studia aici, după finalizarea lucrărilor.
Trimite articolul
XE foarte interesant cum au primit aprobarea de a construi aceasta cladire intr-un parc ?!
-
Proiectul e mai vechi,a suferit modificari cu unele taieri si adaugiri in timp; Fl.Dragan, Robu sau Serban au pus ceva pietricele,nu au vreun merit,fiind al’chimisti.
-
Poate cu ajutorul vreunui fost rectoras?
Cu o industrie petrochimica la pamant, dar si cu cercetarea in domeniul chimiei tot la pamant. Ma intreb ce folos are Romania din aceasta asa-zisa investitie. Sau doar scolim pentru export? Mai sunt cateva fosile care inca traiesc, in capul lor, vremuri glorioase. Insa, adevarul este ca aceasta facultate are un viitor destul de asemanator cu al minelor din Valea Jiului. Absolventii de aici, putini cu adevarat talentati, vor ajunge sa amestece compozitii pentru anvelope. Profesorii lor iau salariul, anii trec, locul e caldut, pensia vine. Iar absolventii cu putin noroc vor pleca afara si vor folosi acolo ce au invatat pe banii nostri ai tuturor.
-
Daca nu scolezi, nici nu o sa schimbe. Tu prima oara pregatesti generatii de chimisti ca dupa zeci de ani sa iti creasca industria. Echipamente poti importa, oameni nu.
-
Zoltan din nou bati campii! Ce industrie chimica mai exista in Romania, combinatele inchise si taiate la fier vechi, petrochimia cumparata de Patriciu si vanduta strainilor?! Astazi in facultatea de chimie bate vantul se mai face chimia mediul un rahat pentru tutele proaste care vor ajunge angajate politic dupa modelul proastei de la Apele Romane din Barlad care in facultatea de chimie…a studiat pdf :)))
-
-
Gasesc de lucru la stat unde trebuie sa ai doar o facultate si ceva cunoscuti de orin vreu partid. E de ajuns pentru angajari la Apele Romane
Probabil 650 de studenti vor învăța, nu elevi. Sau tine constructia de Liceul Vidu?
-
N-are a face,Chimia cu trombonu ‘si armonia !