Prin proiectul „Podul de Poveste”, propus de grupul de inițiativă „Croșetăm povești și poduri”, se va înfrumuseța podul pietonal de peste Bega. Parcul Uzinei este un loc de întâlnire pentru pescari, părinți, copii și bunici, dar și sportivi. În acest context, prin proiectul „Podul de Poveste” va fi un spațiu mai colorat și mai „prietenos”.
Prima activitate a avut loc sâmbătă, 24 iulie, iar de atunci participanților li s-au pregătit și workshopuri de croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere, dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării prin dans, meditație Qigong.
În perioada 1 – 8 septembrie sunt așteptați cât mai mulți voluntari pentru pictarea pasarelei și a barelor metalice laterale, „scopul principal fiind coagularea comunității în jurul Parcului Uzinei de Apă din Timișoara și implicarea acesteia în activități creative”, spun organizatorii.
„Dacă îți crește inima atunci când contribui prin activitatea ta la binele comunității din care faci parte și dacă ai câteva ore prețioase de dăruit, vino alături de noi! Vom lăsa în urma noastră un Pod de Poveste și vom trăi împreună bucuria de a împărtăși experiența, culoarea și armonia!”, a spus coordonatoarea proiectului, artista Livia Mateiaș, în apelul adresat comunității.
Echipa proiectului, formată din artiști și oameni creativi din sectorul cultural, se va întâlni zilnic, între 1 – 8 septembrie, în intervalul orar 16 – 20 în Parcul Uzinei, la podul pietonal.
„Cu ajutorul voluntarilor inimoși, barele metalice vor fi curățate de rugină, apoi acestea precum și traversele podului se vor vopsi, oferind la final o experiență de poveste trecătorilor”, spun organizatorii.
Dacă doriți să vă implicați, puteți trimite un mesaj pe pagina de Facebook „Croșetăm povești și poduri”.
Proiectul „Podul de Poveste” este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Începe „Podul de Poveste”. Ateliere gratuite în Parcul Uzinei de Apă din Timișoara
Trimite articolul
Xpasarela aia trebuie reparata mai intai
-
păi da, întâi o facem cu lavabil, acuarele ceva gipscarton. După ce pică vedem și de structură…
Dupa ce l-au amendat pe y-cre, acum fac si ei acelasi lucru
Apelati la fritulica a reusit sa-i picteze pe timisoreni obisnuiti cu asemenea lucruri!
Daca vor aplica metoda romaneasca a “specialistilor” SDM si a producatorilor de teava pentru indicatoarele rutiere care vopsesc stalpii direct peste metalul ruginit mai bine raman la crosetat. A se vedea opera lui Robu, pasajul lMichelangelo unde vopseaua de pe toti stalpii se exfoliaza dupa doar 5 ani de la inaugurare. Unora le place spoiala desi structura de rezistenta este corodata, ruginita iar speciaistii lui peste prajit nu vad ca se incalca legea, pasarela nu are rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilitati! Artistii si primaria croseteaza povesti si abureli