Termometrele inspectorilor de la OPC Timiș n-au putut măsura exact temperatura la care erau ținute apa, sucurile, mâncarea preparată și alte produse la un supermarket din comuna Peciu Nou. Cert este că s-au depășit 40 de grade Celsius.
Potrivit lui Mihai Alin Gubandru, șeful instituției, produsele alimentare erau depozitate la temperatură exterioară ridicată, în bătaia directă a razelor solare. Produsele erau însoțite de recomandările producătorului de a se păstra la loc uscat și răcoros, în spații uscate curate și bine aerisite, ferite de razele solare la temperatura de maximum 25 de grade Celsius.
„Au fost identificate și în unitate produse cu semne vizibile de nerespectare a condițiilor de păstrare-depozitare, partea superioară transpirată în interiorul ambalajului sigilat, pachete încinse. În zona Gastro nu se asigura temperatura minimă stabilită pentru masa caldă. Spațiile erau neigienizate corespunzător, inclusiv în zona de păstrare panificație-patiserie”, a afirmat Gubandru.
Supermarketul s-a ales cu două amenzi în valoare totală de 40.000 de lei. În plus, inspectorii au decis oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuit a produselor cu deficiențe în valoare de 28.600 de lei. De asemenea, aceștia au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru zona GASTRO și partea de patiserie.
Foto: OPC Timiș
Trimite articolul
XMergeți și pe la ,,Profi-urile,, din Deta. Surprizele de acolo vor fi particulare… Preturile de pe raft sunt mereu diferite față de la casă și multe altele…
Doamne ajuta!!…..sper ca si angajatii supermarketuluii sa pateasca la fel cand merg la alte magazine.
Sa meargă și la prospero de la piață verde sa vada cum pute a mucegai atât aerul cât și produsele
amarato rau inspectorii de la OPC, un Laser care duce pana la 200°C e 50 lei..ei au unul care masoara pana la 40°C.
Dacă și PROFI, e SUPERMARKET….
Merge ti si la Darova… E la fel