Vă reamintim, anul trecut, municipalitatea a alocat 3 milioane de lei pentru programul de bugetare participativă, iar pe parcursul celor 30 de zile de vot au fost înregistrate aproape 20.000 de voturi. Opt proiecte au ieșit câștigătoare, printre ele numărându-se înființarea unui „Hub Educațional Comunitar Incluziv Școală-Familie-Comunitate”, la Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara, adresat întregii comunități. Proiectul a fost propus de Mirela Scorțescu și implementat de Primăria Timișoara (PMT).
„Este primul rezultat concret al unui proiect inițiat de timișoreni pentru timișoreni. Am construit acest mecanism de bugetare participativă tocmai pentru ca o comunitate să se formeze în spatele acestor idei, iar administrația locală să le transforme în realitate. Mă bucur că primul proiect care prinde viață este unul pentru copii și sper să fie folosit de elevii Timișoarei, indiferent de școala la care învață sau de cartierul în care locuiesc”, transmite primarul Dominic Fritz.
Hub-ul de la Școala Gimnazială 30 include o serie de investiții în echipamente și materiale educaționale, cum ar fi un cabinet robotică, playforms și jocuri educative pentru copii, o cameră pentru stimulare senzorială, amenajarea unei săli multimedia, echipamente sportive, materiale didactice pentru arte și educație muzicală și alte consumabile.
„Proiectul aduce împreună copii de la Școala Gimnazială nr. 30 și instituțiile de învățământ special din oraș pentru a desfășura activități precum robotică, programare, jocuri și mișcare, jocuri pentru stimulare senzorială, activități muzicale și altele. Toate acestea vor fi susținute de profesori voluntari și studenți de la Universitatea Politehnica Timișoara. Scopul nostru este să oferim un mediu confortabil pentru creșterea comunității din jurul școlii prin colaborarea eficientă și motivată a celor trei factori importanți pentru dezvoltarea cetățeniei democratice: familia, școala și comunitatea”, transmite directoarea Mihaela Șora.
Urmează amenajarea camerei pentru stimulare senzorială și a sălii multimedia. Valoarea investiției se ridică la 400.000 de lei, cu tot cu TVA, adică peste 80.000 de euro.
Hub-ul va fi deschis în fiecare vineri, orele 14:30 – 16:30, și sâmbătă, după un program pe care îl va anunța școala, stabilit împreună cu școlile partenere.
Pentru Timișoara, implementarea proiectelor prin bugetare participativă poate fi urmărită online.
foto: PMT
Timișoara, în topul orașelor din țară la capitolul bugetare participativă. Stadiul proiectelor
Citiți principiile noastre de moderare aici!