Gândită ca un calendar, cartea prezintă evenimente care au avut loc în fiecare zi a anului, de-a lungul istoriei. Cuprinde date și fapte, personalități marcante, evenimente cheie, administrații, arhitectură și tradiții. Prezentarea și analiza cărții au fost făcute de istoricul Adrian Cioroianu, manager al Bibliotecii Naţionale a României, fost ministru al Afacerilor Externe al României și ambasador al României la UNESCO. C
Cartea a fost lansată în conferința „Cultura, o punte între națiuni”, organizată de Maria Grapini, membru în Grupul S&D, în Parlamentul European.
„Întotdeauna am crezut că prin cultură putem să ne cunoaștem mai bine ca națiuni, să ne înțelegem și să apărăm Pacea. Când am decis să fac acest eveniment, m-am gândit la contextul geopolitic actual, în care este bine să punem mai mult accent pe cultură și respect între popoare și, în același timp, la orasul în care trăiesc – Timișoara, care este Capitală Culturală europeană în 2023!”, a spus Grapini.
La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Culturii din România, ai celor două Ambasade ale României la Bruxelles, a Reprezentanței Comisarului pentru cultură, precum și a Vicepreședintelui PE, a Comisiei de cultură a Parlamentului Eruopean, români care trăiesc în Belgia, artiști, alături de secretarul de stat din Ministerul Culturii din România, András István Demeter, vicepreședintele comisiei CULT din Parlamentul European, Victor Negrescu, Iulia Matei – ambasador al Reprezentanței Permanente a României la UE, Marcel Ștefan Sima – ministru-consilier-Ambasada României în Regatul Belgiei, Hannes Heide, europarlamentar Comisia CULT., Daniel Buda, Vlad-Marius Botoș și Iuliu Winkler.
Foto: Adrian Panduru
Trimite articolul
XDe la Bruxelles…in rest acolo prin comisii sunt PLANTE CE CONSUMA OXIGENUL DEGEABA. Ptr că la cum arată NICI măcar DECORATIVE nu sunt