Sala de festivități de la Loga a găzduit luni, de la ora 11, deschiderea anului școlar pentru elevii de liceu. În anul școlar 2023-2024, în unitatea școlară vor studia aproape 1.000 de elevi.
Colegiul Loga este în topul școlilor din Timișoara. Anul acesta, ultima medie la admitere la profilul matematică-informatică a fost 9,75.
„Eu simt că este cel mai bun liceu din Timișoara nu neapărat pentru performanțele pe care elevii noștri le fac, ci pentru ceea ce noi, profesorii, cu elevii, facem aici: facem școală multă și dincolo de asta îi încurajăm pe copii să se deschidă spre lucrurile care le plac: artă, muzică, filosofie, dans, sport, ce doresc ei. De aceea consider că este cea mai bună școală. Noi, profesorii, suntem o echipă. Gândurile cu care începem sunt gânduri bune, de forță, am discutat și cu colegii că noi suntem undeva sus și nu este atât de greu să urci, cât să te menții. Loga pornește din nou din clasament, ca la Formula 1, și trebuie să ne menținem această poziție, iar asta ne obligă să muncim la fel de mult. Norocul nostru este că suntem sprijiniți de părinți și elevii vin axați pe dorința de a învăța și performanță, spre lucrurile care le plac și spre un viitor al lor”, ne-a declarat prof. Violeta Estrella Bontilă, directorul Colegiului Național „C.D. Loga”.
Prezent la deschiderea festivă, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest, a amintit faptul că și copiii lui au învățat la Loga și a profitat de ocazie pentru a-i invita pe elevi să se înscrie la UVT.
„Loga nu înseamnă doar un liceu centenar a cărui ziduri au peste o sută de ani, ci înseamnă o sută de generații, an peste an, cărămidă peste cărămidă pe care dascălii acestui liceu i-au dat societății, cu speranța că vor face cinste Timișoarei, României și lumii în general”, a afirmat Marilen Pirtea, rectorul UVT.
Printre logani se numără și Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină din Timișoara, care a fost prezent la deschiderea festivă. Acesta a spus că se mândrește cu performanța studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie care provin de la Loga.
„Vom face tot posibilul să vă desfășurați activitatea într-un climat în care să nu existe temeri, îndoieli”, a declarat locotenet-colonel Vasile Licărete de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș.
Dacă ați participat alături de copii la festivitatea de deschidere a noului an școlar și doriți să împărtășiți experiența și cu cititorii Tion, ne puteți trimite imagini pe adresa redactie@tion.ro sau pe pagina de Facebook, cu mențiunea unității de învățământ la care învață cel mic în Timiș.
Trimite articolul
Xsi eu mai gresesc acordul articolului posesiv genitival, da’ numa’ in comentarii pe tion cand schimb incomplet ceva text, sau la terasa cu prietenii. ba chiar pun si virgula intre subiect si predicat cateodata, ce sa faci, mai adaptez si utilizarea semnelor de punctuatie(“licenta comentatorica” exista? nu? las’ ca am inventat-o io). deci maxim decan pot sa fiu, nu? ca n-am pretentii de mai mult, doamne feri ministru invatamantului🤪 unde e ‘politia” gramaticii cand chiar ar avea motiv sa se activeze, oare?🤣😂🤣🤪
#logan
#🤪
#pepsiglas
#celelante
#genunche
#🤪 educata
-
M-aș duce să văd lumea dacă aș avea timpul tău liber, stai puțin, tu nu poți să mergi nici până în Ronaț pentru că nu muncești.
-
am vazut suficient cat pentru 2, dar inca mai vad/revad din ea. si la fiecare intoarcere imi aduc aminte de vorbele lu’ Brancusi cand intalnesc cate unu ca tine.
#🤪
-
ăă… am uitat ce voiam sa zic despre c.d. loga:
wiki: Tipărește cărți ce vor circula în Ardeal, în Țara Românească și în Moldova, pe care le plătește cu prețul propriei case. Ajunge atât de sărac, încât cere să i se primească fetele la orfelinat, dar spune: „sunt răsplătit atunci când văd că am putut și eu cu ceva folosi neamului meu”.
dap, cam asa. io in locu lui imi luam un faeton de lux. si doi cai frumosi. sau sase mai putin frumosi.
#de neinteles pentru vremurile actuale. pen’ ca …progres! pana la nivelul de:
#🤪
-
Din 8 comentarii, 5 sunt ale tale… Nu-mi spune ca ai terminat la Loga dar totusi ai ajuns spamagiu de profesie? Nu mai vorbim de coerenta in exprimare. Norocul tau ca tion nu baneaza spamerii.
Pentru că C.D. Loga a fost un om religios până în măduva oaselor, cantor la biserică ( se poate verifica ușor informația), mi-ar fi plăcut să văd la deschiderea anului școlar măcar o rugăciune, un “Tatăl nostru”. Dacă există un motiv pentru care nu doriți o slujbă religioasă de deschidere a anului școlar, mă mulțumeam și cu o rugăciune simplă. Chiar făcută de voi, dacă aveți alergie la preoți…
-
Religia nu are ce cauta in scoala(minus scolile de profil). Aia e treaba fiecaruia.
-
da’ in ioropa cum e?
hai cu o analiza, care tara preda religie confesionala, care neconfesionala(facem diferenta asta, nu? NU?!?!?🤪), unde e obligatoriu, unde e optional, pana la ce nivel, care tara cat de “religioasa” e…
Adica hai ca suntem ‘telectuali🤪, nu doar ne varsam prejudecatile pe net si ne impunem “viziunea” proprie Sau?Ai inteles ce am scris?
repet (mater studiorim…) mai schematic, sa te ajute sa faci combinari:
-confesional/neconfesional
-obligatoriu/optional
-doar in invatamantul gimnazial/ incl. la liceu
-particularitati in fct de societate, religiozitatepoate te uiti la filmu “procesul maimutelor”. asta daca esti in stare sa vezi un film alb-negru din ’60 (sau poti sa vezi doar efecte speciale si alte “capodopere” din zi de azi)
si mai pe scürt, sa fie si mai clar:
#🤪
-
-
“loga” e un liceu. iar la acel liceu nu tre’ sa stii cine a fost, ce a facut si cum a trait cd loga, normal. noul normal!
#🤪