Conform celor de la CJ Timiș, a fost curățat și reparat pavajul de piatră naturală, s-au reabilitat platformele pietonale din lemn și au fost curățate și reparate zidurile. În plus, s-a lucrat și la tencuielile și zugrăvelile exterioare.
„Bastionul este acum mai atrăgător pentru turiști. Ne prezentăm în 2023 cu un obiectiv demn de o Capitală Europeană a Culturii, un spațiu îngrijit și pus la punct, așa cum ne place să vedem în marile orașe europene. Nu vom permite să mai ajungem în aceeași situație. Punem astfel accent pe mentenanță, pentru că este mult mai eficient și ieftin să întreții, decât să repari”, transmite președintele CJ Timiș Alin Nica.
Foto: CJ Timiș
Bastionul Theresia este singurul bastion care mai există din cetatea Timișoarei din perioada în care Banatul a fost parte din Imperiul Austriac. Bastionul Theresia din Timișoara a fost reabilitat în urmă cu peste 11 ani, cu fonduri europene, aproape 10 milioane de euro la acea vreme.
Vă reamintim, consilierii județeni au aprobat un regulament de funcționare pentru Bastionul Theresia în luna iulie 2021. Aici nu vor mai funcționa birouri, iar spațiile care aparțin Consiliului Județean Timiș sunt împărțite între Horeca și zona culturală. Pe acoperișul bastionului vor putea fi organizate evenimente sportive, cum ar fi sesiuni de yoga, pilates sau tai chi.
Pe aceeași temă:
Lucrări la Bastionul Theresia. CJ Timiș a lansat o licitație pentru reparații
Bastionul Theresia, doar pentru restaurante, cultură și sport pe acoperiș. „Nu merg cluburi”
Trimite articolul
X1,6 milioane de lei cheltuiti … oare pe ce ? S-a facut un mare rahat, la preturi umflate. Obiectivul nu este nici pe departe pus in valoare, nu exista proiecte, e o mare pustietate care se va degrada constant. Acolo s-ar preta sustinerea de piese de teatru in aer liber, terase si restaurante decente, cu specific, dupa un manual clar al chiriasului avand in vedere obiectivul despre care discutam. Iar fantana cu puncte cardinale, din proximitate, asa cum arata astazi, este o relicva a comunismului si o rusine pentru zona centrala, dar si o oglinda a incapacitatii si lipsei de viziune a adiministratiei, inclusiv a Aquatim.
Ce scumpă spălare cu jetul. Cât furt cu mare nesimțire.
324k euro pentru peticeala aia? am fost acolo, elementele de pavaj acolo unde erau deteriorate au fost montate la scarba. si vis-a-vis peste drum, nu s-a facut absolute nimic!!! pajavul este distrus, vegetatia creste necontrolat iar treptele de lemn sunt distruse. WOW. deci WOW, WOW, WOW. cand am trecut pe acolo am crezut ca e vorba de o solutie rapida.