„De la ultima vizită pe teren, lucrările continuă într-un ritm alert. Astfel, s-a turnat placa peste etajul I și stâlpii de susținere aferenți celui de-al doilea etaj, s-a realizat compartimentarea la demisol și s-a început realizarea zidăriei exterioare pentru nivelul parter, lucrările fiind în grafic”, transmit reprezentanții CJ Timiș.
De asemenea, conform acestora, antreprenorul spune că va respecta graficul lucrărilor întocmai. La mijlocul lunii august este programată turnarea plăcii peste nivelul al II-lea al clădirii.
Vă reamintim că pentru noua maternitate a fost demarată și o licitație pentru achiziția de echipamente medicale, în prezent analizându-se ofertele.
Nouă maternitate a Spitalului Județean va avea patru etaje și o suprafață utilă de 5.400 mp. Demisolul va găzdui policlinica și zona de primiri urgențe. Va exista și o zonă administrativă, cu vestiare, și o zonă de sterilizare a echipamentului. La primul etaj va fi amenajată zona de fertilizare in-vitro, cu frigiderele de păstrare a materialului genetic. La etajele 2 și 3 vor funcționa secțiile de Obstetrică – Ginecologie. Iar la etajul 4 vor fi amenajate sălile de naștere și zonele pentru nou-născuți. Maternitatea va avea o centrală proprie pe gaz, iar secundar va fi conectată la rețeaua de termoficare a orașului.
Foto: CJ Timiș
Noua unitate sanitară va avea 126 de paturi împărțite pe zonele ATI, Obstetrică și Ginecologie. Spitalul Județean Timișoara va dota maternitatea cu echipamente de ultimă generație, dar și cu mobilier.
Se pune accentul, în primul rând, pe siguranța viitorilor pacienți pe care îi va găzdui. Se țintește reducerea numărului de infecții nosocomiale, prin atenta împărțire a spațiului, precum și prin sterilizarea instrumentarului și așternuturilor care pot fi refolosite. În plus, fiecare etaj va avea panoul lui electric pentru evitarea anumitor accidente.
Proiectul este susținut prin finanțare nerambursabilă, în cadrul unui proiect european România-Ungaria („Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie și neonatologie dintre Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara și Clinica de pediatrie din Szeged”), dar și prin fonduri primite din bugetul de stat, respectiv de la Consiliul Județean Timiș. Investiția pentru noua maternitate se ridică la 64,3 milioane de lei.
Lucrările la noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara au început în luna iulie a anului trecut. Conform contractului, maternitatea trebuie să fie gata în doi ani de la începerea lucrărilor și ar trebuie să fie gata în vara anului viitor.
Pe aceeași temă:
FOTO. Un etaj pe lună, ritmul lucrărilor la noua maternitate construită de CJT
Citiți principiile noastre de moderare aici!